Fredag kväll

Idag har Edvin varit ledsen mest hela dagen, jag har vaggat, skojat, busat, pratat, myst, ja allt man bara kan komma på, men det enda som dugit är ju såklart att gå o gå o gå.. hoppas det inte håller i sig länge. Får så ont i ryggen av att behöva gå o bära på honom så mycket som de varit idag, oftast hjälper de inte om staffan är hemma o kan ta då han inte vet exakt hur Edvin vill ligga.. brukar ju vara så att mamman kan de där små små knepen o vet precis hur bebisarna vill ha de. Nu sover han iaf gott o hoppas de fortsätter så.

Sebastian har åkt till Andreas men kommer hem i morgon igen, Andreas ska till Norge o jobba i 3 veckor så han ville ha sebastian lite innan.

Imorgon bär de som sagt av till Fårö, hoppas de blir skojigt.

Fick låna en kamera av snälla Linda så ja kan fota lite så tänkte lägga upp några bilder.

Hampus sitter o målar



busungen :)


Edvin under gymmet


Staffan ligger uppe o sover med Hampus, som vanligt. Han är expert på o somna där. ska nog gå upp o väcka han snart.
Sen kanske de blir en film, är sugen på o se en riktigt bra film.

fullt upp

Vi gick ut på gården föru en stund, Edvin som brukar sova så bra i vagnen ville inte alls va med.. han var ledsen nästan hela tiden så jag kunde inte leka med Hampus så mycket, som tur var så hade han Sebastian o granntjejen som kunde roa honom lite.
Sen gick vi in o lagade lunch o Manne kom hit.. sen skulle Edvin äta o sen upp med Hampus i sängen så han fick vila en stund.
När han sover, som han brukar göra 1 timme så vill jag hinna med att ta de lugnt en stund, sitta vid datan, diska o plocka undan lite men idag ville inte Edvin sova, ligga under gymmet eller något så jag har suttit med honom i famnen 1 timme.. Ja de är inte alltid allt går som man vill, tyvärr.. kunde iaf dricka kaffe o sitta ner.. så ska väl inte klaga men hatar att inte hinna få bort disken från frukost o lunch, sen är de dags för kvällsmat o då blir de ny disk.

Fick även en inbjudan till klassträff från när jag gick på södervärnsskolan.. vet inte om jag ska gå men de är ännu ett tag kvar så hinner tänka på de ett tag..

Hej så länge!

God morgon..

En ny dag, nya möjligheter...

Fick sovmorgon idag till 8, skönt. Inte ofta man får sova så länge med alla barn som vaknar tidigt.
Ska väl gå ut på gården strax med barnen, hampus längtar efter att få komma ut o kan knappt vänta en sek till :)
Annars händer de inte så mycket idag, Manne ska komma hit o äta lunch..

Imorgon ska vi till fårö på 40 års fest o 60 års fest, Staffans bror o mamma har fyllt jämt båda två. Så de blir lite party.
På söndag ska vi till alskog då min kusin fyller 7 år.. ycket kalas o sånt på sommarn.

Nej nu är Hampus sur här så bäst ja går ut med honom nu.

Sjukhus o shopping

Ja idag var vi på sjukhuset, allt såg bra ut så nu kan vi säga att Edvin är frisk, hoppas de håller i sig bara.
Tror de ska komma tillbaka men måste släppa det nu, mår ju inte bättre av att gå runt o tänka att han kommer bli dålig igen..

När vi ändå var i stan så passa vi på o handla lite, 2 par skor till mig o 2 par skor till staffan o 1 par till sebastian, byxor till staffan o shorts till Hampus o Sebastian. Var även på elgiganten o handla present till sebastian, vad ja handla är lite hemligt ifall att någon sm läser skulle råka försäga sig till honom, vågar inte ta dne risken.. men glad tror ja han blir för han  har önskat sig de ett tag nu..

Nej sängen nästa :) God natt

Glömde ju..

Imorgon ska vi till sjukhuset för o röntga Edvins lungor igen o sedan återbesök på barnmott. ska faktiskt bli skönt o få komma dit o se så allt verkligen är bra.. tar tid innan man vågar hoppas på att han är frisk..

När han var sjuk är garanterat de värsta jag varit med om, att vara så hjälplös, inte kunna hjälpa min son minsta lilla.. nej usch de önskar jag inte ens min värsta fiende!

Ytterligare en dag..

..som passerat.
Gick som vanligt o lämna sebastian o hampus på dagis o fritids, sedan hem och busa med Edvin lite. Han höll i en leksak för första gången, alltså första gången han var medveten om att han höll en sak i handen, tog även tag med andra handen o liksom drog i saken åt varsitt håll. Härligt o se men läskigt att tiden går så fort.

Fick sedan besök av Linda o Sanna, väldigt trevligt, o kul o se Sanna med sin fina mage. Bara 2 mån kvar för henne nu. Undrar vad hon har för  krabat i magen.
Men först är de ju Annas tur o få en liten bebis, hon har ju bara 1 månad kvar. Är säker på att ungen kommer vara supersöt :)

Hade sedan lite ärenden lite hit o dit som skulle hinnas med innan de var dags för hämtning.

Hann även ta en snabb kaffe vid Therese innan vi hämta busarna.

Sebastian o Jonathan hade idag bestämt att dom skulle leka, så Anna hämta sebastian med, men då hade killarna bestämt att dom skulle minsann leka agenter hemma hos oss, så Anna o killarna kom efter en stund.. Trevligt så fick jag lite sällskap.

Sen laga vi mat o sen vidare till stranden, även Anna o Jonathan hängde på.
Barnen hade skojigt, bada inte så supermycket men finns mycket annat roligt att göra med.

Nu har jag just kollat lite tv, bla på förlossningskliniken på tv4 fakta, kan inte låta bli o gråta när alla bebisar kommer till världen, det finns inget underbarare. Varje bebis är verkligen ett MIRAKEL!
Kan inte fatta att en del människor verkligen väljer att inte finnas där för just sitt mirakel men men en del människor är väl inte normalt funtade..

Nej usch nu måste jag vika tvätt, tråkigt :(



P.S I LOVE YOU

Helt klart en av de bästa filmer som någonsin gjorts, har sett den många gånger o kan se den många till :)

2 härliga låtar som är med i filmen




Yes!!!

Audin är såld, äntligen!

Money money money... haha..

Edvin skratta högt förut idag, jag råkade kittla honom när jag tog av honom bodyn, han skrattade riktigt härligt. Så mysigt.

Nu ska äntligen min hungriga mage få lite mat, från slangtornet.. måste ju fira.. hehe..

Finaste Edvin










Nils Emil Stengård

Ja så heter min minsta kusin och idag döptes han. Dopet var i kuseänget (lillänget) som ligger i ygne. Jättemysigt. TYyvärr kunde jag inte fota ngt på själva dopet då Hampus ville göra allt utom att sitta still så de var bara att ränna efter honom o slänge en blick mot dopet då o då..
Nils med familj bor i tyskland så man träffs ju inte alltför ofta tyvärr :(

Bjudningen hölls i högklintsstugan, där fota jag lite, fortfarande bara med mob så kvaliten är ju inte super..

Hampus går balansgång
med hjälp av Manne
 


Helt plötsligt dök en clown upp, gissa om barnen blev förvånade
 



Efter en stund kom även clownens vän piraten

Alla barn fick varsin ballong som man formar till olika saker

de var allt från svärd till blommor
Hampus fick en katt



Sedan var det lite öppning av alla doppresenter

 

Det var en bra dag med perfekt väder, de bjöd på riktigt god mat med, en riktig lunchbuffe, med allt från smörgåstårta till kycklingspett :)




Storhandel på hög nivå..

Ja idag har vi i barnvagnsmaffiat svikit våra barnvagnar och tog istället våra kundvagnar o storhandlade rejält, men det är så det går till när man har en man och ett gäng ungar.

Självklart fotade jag vår storhandel :)



Är numera sjukt trött på P och hennes anonyma vänner så att ödsla mer tid på dom orkar jag inte men trodde faktiskt Micke var en vuxen man som tog ansvar för sina handlingar, men icke.
Trivs han med att betala underhåll till staten (Anna) och se glad ut sen så kan man undra om han har ngt samvete.. ska hans barn få höra sedan om pappan som planerade denna bebis och längtade, tills den nya tjejen kom o förändrade honom totalt o då ville han inte ha sitt barn längre. Nej usch kan inte fatta det.
Skulle det nu bli så att han inte har kontakt med barnet, så är det inte mamma och barnet som inte har rätt till kontakt med pappa utan avsäger han sig allt så är det pappan som inte har rätt till o träffa barnet..
Men det är nog svårt för fjortisar o förstå hur det funkar att vara förälder o att uppfostra sina barn, man formar sina barn till dom de blir.
Och jag kan lova att jag formar inte mina barn till mobbare, det enda jag säger är sanningen och det är ngt jag lär dem, skillnad på rätt o fel och att stå för det dom gör.


Och Elin Hejdenberg du är mer än välkommen till vårat Barnvagnsmaffia.

Påfyllning

Imorgon halv 10 bär de av till visby, jag och Therese ska storhandla, äntligen ska både kyl o frys bli påfyllt. Det typ ekar tomt där nu.. haha..

Idag beställde vi faktiskt pizza, skönt o slippa laga mat för en gångs skull. Sedan blev de lite fredagsmys för Hampus med godis. Srn somna både jag o Hampus på soffan.
Vissa dagar är jag helt slut efter en fartfylld dag med alla barn.

Imorse kom Therese hit med sina barn, barnen lekte, vi drack kaffe, lagade lunch och åt.. sedan gav sig Therese med fam hemåt, de skulle till klinte o hälsa på någon.. Patriks bror tror jag de var.

Kolla lite tv nu innan sängen..


Jag står för min åsikt, till skillnad från P:s vänner som är bra på att smutskasta men vågar inte stå för vad dom tycker o tänker, löjligt! Vem som är snyggast o vem som har trevligast på sin semester o vem som är bäst förebild har inte med detta att göra ens, men dom kan inte skriva ngt annat eftersom dom vet att vi har rätt.. hahahaha...

Ni som inte vet vad detta handlar om, kolla in http://www.guteelin.blogg.se med inlägget 2 kvinnor, 2 barn, 1 "man"


Vissa människor..

är ju bara helt puckade! Jag blir så arg bara jag tänker på det.

Anna du är stark! fixar detta galant. Snart kan du oxå springa runt med din barnvagn i slites maffiagäng.. haha..
Längesen man fick sig ett sånt gott skratt!


Lekrum

Äntligen har jag fått tummen ur arslet o fixat i ordning lekrummet nere, inte klart ännu men här kommer iaf 2 bilder. Tagna med mobilen.





Vill fixa mera men måste gå och hämta Hampus nu. så de får bli senare ikväll om ja hinner.

Härliga ungar

Ja ungarna är verkligen de härligaste som finns. Hade de inte varit så mycket jobb med dom så hade jag skaffat en till med desamma :) Nej inte direkt men kanske inom en snar framtid, men måste ju ha tid till alla o som de är nu känner jag att tiden inte räcker till.

Edvin min minsta gullunge växer så de knakar, han är 2,5 månad o de har redan hänt mycket med honom o han är verkligen en glad unge, tacksam är jag för det.

Hampus är inne i en så himla härlig period just nu, de bara bubblar nya ord o uttryck ur honom hela tiden. Självklart tar han efter sebastian med så många ord som han springer runt o säger har han nog inte en aning om vad dom betyder, tex fubbigt (fuskigt) De är ett ord sebastian använder ofta när han tycker ngt  är fubbigt, så nu springer Hampus runt o skriker fubbigt fubbigt fubbigt.. haha..
Idag när Staffan kom hem från jobbet så sa Hampus, Hej pappa, haft de bra på jobbet?
Åh mysiga unge som växer för fort..

Och så den största killen, min fina sebastian, älskade stora kille som snart börjar ettan, bara 1 månad kvar.
Han som nyss var en liten bebis kan nu läsa, skriva, räkna..
Stöddig är han med men även helt underbar, innan han åkte till Andreas i söndags fick jag en puss av honom på kinden och så sa han, mamma du fick en puss för jag älskar dig så mycket. Åh vad det värmer i hjärtat att få höra sånna ord från honom som numera är för stor för att pussas o kramas bland folk.. hehe..

Nu ska jag fixa i ordning lekrummet så har inte tid att sitta vid denna dator mera ikväll.

Hej så länge..

Dålig på att blogga

Tiden finns inte riktigt just nu. Dagarna spenderar jag med barnen o ofta med Therese o hennes barn. Vi njuter av sommaren o är ute så gott som hela tiden.
Händer inte så mycket intressant heller så de finns inte så mycket att skriva.

Förra veckan började hampus på elvadalen, de gick bättre än väntat, de ringde bara efter mig första dagen. Han har ju sin jobbiga stund vid lunch tid när han är så trött o blir ofta väldigt ledsen o får en extra mammalängtan just då men tom lunchen o vilan funkade bra. Imorgon är de dags igen, denna vecka är det inte samma fröknar som förra veckan så de kommer nog bli lite som att börja om men han är iag bekant med lokalerna.
Vi pratade lite om dagis förut o så sa jag att det nog kommer vara en fröken som heter Mimmi där, då sa Hampus; Ja och Musse.. haha nej sa jag då Musse kommer inte vara på elvadalen.. de var ganska skoj tyckte jag.. haha..

I Fredags hade vi en trevlig kväll med Elin, Therese, Anna med familjer, grillade, sjöng singstar o spelade även Therese nya spel "trodde du ja", de var riktigt kul.

NU ska jag kolla lite bloggar o sånt innan kl blir 21:00 då Lipstick jungle börjar.

Skriver väl om ett par dar igen.

Dagis o Fritids

Ja nu har barnen börjat dagis o fritids igen, ska gå 3 dagar i veckan fram till skolan /nya förskolan börjar.
Sebastian har ju gått 1 år på fritids redan så det var inget nytt för honom så de här 2 första dagarna har gått bra. Skönt.
Dagis är ju sommardagis på elvadalen så det är nya lokaler o nya som gamla fröknar så det har varit ganska jobbigt för honom.
Igår ringde dom vid halv 12 för han var så ledsen, så jag fick hämta honom, självklart gör jag det, tycker bara det är bra att dom ringer. Jag är ju hemma o hade gärna haft honom hemma lite till men samtidigt så kommer han börja den nya förskolan 12 aug och då kommer alla fröknar vara där så det är bra om han lär känna dom nu när det är ganska lite barn o så. Idag så stannade jag ca 1 timme efter vi kommit dit o sedan vinkade han hej då och de gick bra, en fröken ringde för någon timme sen o sa att han ätit 2 portioner mat idag och nu sov han gott. skönt o höra :)

Edvin min lilla kille är nu 10 veckor gammal, väger 5150.. härligt att han går upp bra i vikt efter han varit sjuk o allt.
Han sover hela nätter med, äter sista målet runt 23 o sen sover han till 6 tiden. då matar staffan honom innan han åker till jobbet så behöver ja inte tänka på det innan vi ska iväg till dagis/fritids, de är skönt för de är ju mycket pyssel med alla ungarna på morgonen.

o nu måste jag mata honom innan de är dags för hämtning.

Hej så länge

.....

Idag vakna jag 7:30 av min lilla hampus som var uppe o sprang... så de var bara o hoppa upp ur sängen. Edvin sov så gott, men tog med honom ner oxå så fortsatte han att sova där.
Vi åt frukost, klädde oss och sen gick vi ut på gården en stund, men gick ganska snabbt bort till lekplatsen istället. Vi tog med oss hinkar, spadar o sånt. Hampus tog sin spark dit.
Fota lite med mobilen så här kommer lite bilder.

 


 



 

Igår när ja skrev så glömde jag ju skriva att vi var hos Holly i torsdags när hon fyllde 2 år.
Vi gick dit på fm, Elin trodde inte de skulle komma några andra då förutom vi, therese m fam o Anna men när vi varit där en stund så kom det lite fler gäster så jag o Edvin gick hem till Therese o vänta där och Hampus o Sebastian stannade kvar så dom fick lite fika. (om någon missat de, så är det inte bra för Edvin att vistas bland mycket folk inomhus efter han hade rs-virus så jag undviker stora folksamlingar just nu o en tid framöver)
Holly hade iaf en härlig dag med en massa presenter.

Snälla Therese har delat med sig av lite bilder från Hollys kalas





Och så kommer lita andra bilder som är tagna nu i dagarna:

Edvin


Hampus och Wilma
 
Glada tjejen Ebba
 

Lilla Edvin


Snyggingen Sebastian


Sebastian o Edvin
  

Så nu har jag tagit igen en del bloggande jag inte hunnit med de senaste dagarna.. nu ska jag försöka hinna diska innan killarna vaknar...

Ja jag är kass

på att uppdatera.. som Therese skrev som kommentar på mitt förra inlägg.. hittar inte tiden. Oftast blir det sent när jag väl skriver ngt, som nu då. borde egentligen ligga i sängen redan men de är som vanligt, mycket som ska göras och så vill jag gärna se en film eller göra ngt avkopplande med. Ikäll blev de en film på fyran, The contract tror jag den hette, var helt okej och faktiskt så visade dom en film ja inte sett förut. Händer inte så ofta.

I fredags var jag på tjejkväll hos Elin, där även Therese, Ida, Linn o Sofie var. Anna tittade in en stund med. Det var väldigt skoj. Vi drack lite, pratade skit o sjöng singstar.. jag var lika kass som vanligt men de gör inget, kul har jag ändå.. älskar o sjunga singstar.
Ida lockade även mitt hår, blev ganska fint o så lyckades hon brännmärka mig med platttången så jag har ett litet märke strax under ögat.. så vet inte om jag vågar låta ida vara nära mig med en locktång fler ggr.. hehe..
Kul hade jag iaf så de måste vi göra om tjejer :)

I lördags sov jag halva dan.. sen gjorde jag inte så mycket mer.. vi grillade här hemma o hade lite mys bara vi i familjen.

Idag söndag har vi varit ute på gården o fixat lite, sen var vi hos Therese med familj o grillade.. så gott med grillat, man får aldrig nog.

Sebastian har varit med min mamma o min syster Jenny på kneippbyn o kollat på EMD, Johan Palm, Alice, Måns Zelmerlöv mf ikväll, sedan följde han med mamma o jenny o ska sova hos dom i deras nya lägenhet. Dom är ju numera Lärbrobor. har inte vant mig vid de ännu, känns konstigt att inte bara kunna gå till mamma när som helst för o kolla om dom är hemma o ta ne kopp kaffe.. så numera blir det planerade besök som gäller.

Jag har iaf kvar min andra familj i slite.. Therese Elin o Anna.. tur jag har er :)

Nä nu är de sängen som gäller.. måste bara mata Edvin först så sover han hela natten sen.

God natt!

Kameran trasig

Ja min digitalkamera har pajat.. o inte har ja råd o köpa ny nu heller.. så jävla tråkigt. Kommer ju missa massa grejer med barnen o då tänker ja mest på Edvin som de händer saker med nästan varje dag..
Har ju mobilen men de är inte samma sak.

Idag när vi var hos Therese så fota hon lite o som tur var finns de delad mapp på msn så de är lätt o skicka över bilder.

Så här kommer lite bilder från dagen.

Fina Hampus


Hampus o Wilma leker i båten


Sötnosen Ebba, alltid lika glad


Fina Edvin







Städa städa..

Har nu ikväll lyckats städa hela huset förutom toan nere, kanske hinner den imorgon. Skönt att få hela huset städat på en o samma gång.. eller få o få, Jag städar ju själv. Som man ska göra när man flyttat hemifrån..
Tycker ibland att de kan vara ganska skönt o städa, pyssla med något annat än barnen som jag annars gör hela dagarna. Klagra verkligen inte på barnen, tycker de är underbart att spendera dagarna tillsammans med alla barn.. så länge vädret är okej. Att sysselsätta ungarna inne en regnig dag är inte de lättaste, då blir de rastlösa snabbt o genast mera griniga.

Idag har de varit bra väder, varmt men inte för varmt o inte heller för blåsigt. Verkar bli okej väder imorgon med men på torsdag såg de lite värre ut, regn hela dagen.. på Hollys 2 års dag. Så de blir nog inte kalas ute. Men de struntar nog Holly i, bara hon får paket o tårta så är hon nog nöjd : )
Tänk att hon redan fyller 2, o snart gör även Hampus de, dom var ju bebisar  nyss.. vart tar tiden vägen??!

Var på Bvc idag o Edvin har gått upp bra o även växt en del, rätt va de är så fyller han med 2.. hehe..

Nu ska jag hoppa in i duschen o sen läsa i min bok.

Trist väder

De bara regnar o regnar.. suck..
Therese med barn kom iaf hit i förmiddags, så barnen fick leka lite, vi åt lunch och skulle sen gå en promenad. Vi hade tur då de var uppehåll då men när vi kommit en bit så börja de ösa ner så vi gick hem till Therese en sväng istället.
Hampus sov ingen middag o han blir så elak när han är trött, han är ganska duktig på att slåss ändå men när han är trött så blir de värre. Stackars Wilma får ofta ta slagen från honom men idag fick även Ebba ett. den lilla stackaren. Snart kommer väl tjerese börja undvika mig så hennes barn ska slippa Hampus.. hehe..

Edvin blev 2 månader igår, stora killen! Han är mycket vaken nu och man mööts ofta av ett smile.
Hade tänkt lägga upp lite bilder på honom men just nu är han ledsen så hinner inte de nu, måste ta honom. kanske senare.

Hur fan är de möjligt?

Jag satte mig igår kvälls o fyllde i papprena till försäkringsblag o f-kassan efter Edvins sjukhusbesök. De är sånt viktigt som måste ordnas.. Idag finns endast brevet till f-kassan på köksbordet, där jag la båda breven, är 100% säker på det. Jag lägger alltid alla brev som ska postas där.. o varför skulle jag lägga 1 brev där men det andra någon annanstans.. har inte heller postat det, så borta är jag inte.. fan vad irriterad jag blir.
Jag har letat igenom HELA huset o HELA gården.
Suck säger jag bara!!!!

Har annars haft en supermysig dag tillsammans med familjen Hedman/lindby, först Hide sedan här hemma.
Hinner inte skriva så mycket mera, kvällen har gått åt till att leta efter de förbannade brevet o ja har ännu massa annt o göra innan jag ska sova.

Någon synsk människa som kan berätta för mig var brevet är kanske???

Skriver mer en annan dag.

Kika gärna in på Therese Blogg för mysiga bilder från dagen.

Härliga dagar

Ja just nu tillbringar vi dagarna tillsammans med Therese o hennes barn, även Elin när hon är ledig o då även Holly, sen kommer Anna förbi lite då o då o snackar skit o även Jonathan kommer o busar när han är vid henne.
Eftersom Edvin är väldigt känslig nu o inte bör vistas bland mycket baciller så är detta kanonväder då man kan vara ute hela tiden. Hade de varit sämre väder så hade vi fått sitta här hemma för oss själva o de hade ju vart sådär lagom skoj.

Ja så de vi gör om dagarna är att se på barnen när dom badar i poolen, leker i sandlådan o allt annat skoj o även hyss såklart :) Vi fixar lunch, tar promenader o inte att förglömma vi dricker kaffe.

Jag njuter av varja härliga soliga dag tillsammans med alla ungar o även de vuxna såklart :)

Idag blev de även grillning med allihop, sedan bar de av till stranden där ungarna badade o fiskade döda som levande fiskar.. vattnet var inte sådär supertrevligt tyvärr men barnen badade ändå.

Kolla in Elins blogg för en massa härliga bilder från dagen.

I förmiddags var vi på återbesök på sjukhuset med Edvin, doktorn tyckte han såg jättepigg o fin ut.
Ska få tid för ytterligare en lugnröntgen i slutet på juli o sedan blir de ytterligar ett återbesök. Känns verkligen tryggt.

Nu ska Edvin äta o sen ska jag duscha innan sängen kallar.. varje kväll blir de lika sent..

RSS 2.0