Hela familjen hemma igen..

Ja nu är vi alla hemma och är en hel familj igen, kan de bli bättre..

Edvin fick åka hem i lördags, egentligen skulle han åkt hem i torsdags men han hade feber på morgonen och läkarna misstänkte att han fortfarande hade ngt virus i kroppen så nya prover togs o en ny antibiotika kur sattes in och han fick stanna för observation, men på lördag fm tyckte doktorn att en pojke med så pigga ögon ska inte ligga inne så då fick han åka hem, äntligen. Staffan o Edvin åkte på söndag fm in igen för kontroll o allt var ännu bra. Känns så skönt att ha honom hemma. Kan inte beskriva känslan med ord.
På torsdag ska vi in igen för ytterligare kontroll. Tycker verkligen de är bra att dom är så noga.

Lite om Ölandsresan

Underbar men också väldigt jobbig.. underbart att se barnen såååååå glada att få bada, åka karuseller o se djuren men väldigt jobbigt för mig med barnen själv då Hampus är så mammig, iingen annan duger. Så fort jag skulle göra ngt så var han efter mig och fick han inte komma så grät han o skrek efter mig. Det var väldigt påfrestande. Hade staffan varit med hade vi åtminstonde kunnat ta honom båda två så den andra hade kunnat gå på toa ifred eller bara få sitta o vila en liten stund. Det är ju så hemma med men jag var väldigt trött av resandet o långa dagar på djurparken o så den stekande solen.. 
Det var kul att vara i väg men underbart att komma hem igen, o då var ju staffan o Edvin hemma med.


Här kommer lite bilder

En dunge utanför huset vi bodde i
  
Clown vid nöjesparken
 


 


Trötta killar

Här åker vi alla tåg
  

  

Självklart fanns de radiostyrda bilar     Glada Ebba var oxå med såklart
                                   


  

Sjökapten




 


  
 





Stranden som låg jättenära där vi bodde

Huset vi bodde i

Lördagsmys







Mycket o göra..

men ändå sitter jag  här. Måste bara lägga upp lite bilder från en toppendag med hela familjen.
Jag, Sebastian o Hampus åkte idag efter lunch till sjukhuset.
Precis när vi kom skulle Edvin äta så jag gav honom mat o de andra gick till lekrummet. Sedan kollade vi om vi kunde bege oss ut på en promenad med Edvin o de gick jättebra. Frisk luft är mer än nyttigt för Edvin just nu. Vi var iväg i ca 2 timmar. Gick bort till en rund sten grej.. minns inte vad de heter just nu men den ligger nära sjukhuset iaf, där finns även en skog man kan gå i, ungarna sprang o sprang o sprang. De bara älskade det.

Här kommer då lite bilder.

  




 





  



Efter vi hade gått länge o både hampus o sebastian var helt slut i benen så kom vi fram här..



Utsikt över hela sjukhusbyggnaden o havet, väldigt fint. Synd bara att vi inte hade med oss lite picnic, både vi o barnen var ganska hungriga så vi stannade bara en kort stund..

  




Sedan avslöt vi med max mat på sjukhuset.. bilden blev lite mörk..





Efter maten så mysade  jag o Edvin lite, medans Staffan lekte med de andra två. När klockan närmade sig sju så åkte vi mot slite, tankade bilen inför resan imorgon och sedan hem för o lägga barnen. O nu har jag mycket o göra.. orkar inte ens tänka på det...jag var ändå tvungen att dricka en kopp KAFFE i lugn o ro innan jag började packa allt så då kan man lika gärna sitta här samtidigt.

Föresten, jag ska köra imorgon, köra på båten o köra hela vägen till öland.. är asa nervös för det.. men sen har jag gjort de o då kan jag göra det igen..

Ha nu en bra helg för de ska vi ha, men de kommer självklart bli väldigt tomt utan staffan och Edvin..
Dom har förestenn tagit bort adrenalinet nu, så nu får han endast koksalt 1 gång/timmen.. och imorgon får staffan o edvin antagligen åka hem.. skönt!

Fortfarande på sjukhuset

Ja, Edvin är ännu kvar på sjukhuset. Jag har varit vid honom i natt så staffan var hemma med de andra barnen o fick komma ifrån sjukhusmiljön. Usch vad jag hatar att vara på sjukhus, tur staffan tycker de är okej att vara där.
De var jättemysigt att vara där o få mysa med Edvin, bara sitta o titta på min fina kille. Underbart.
Han har börjat skratta jättemycket nu, eller skratta o skratta.. smila.. underbara unge!

Vi vet nu att han har rs-virus med, men det finns inget man gör åt utan de är bara att vänta ut, han får natriumklorid(koksalt) i gång i timmen 2 ggr i rad och var 3:e gång adrenalin men det plockar dom nog bort när som och ger honom enbart koksalt. Han tycker verkligen om det, njuter jättemycket varje gång så det underlättar nog andningen jättemycket.
Antibiotika kuren är iaf avslutad nu och han svarade bra på den.

Vi vet ännu inte när han kan åka hem, men han kan defintivt inte åka till öland. Så jävla typiskt!
Vi har velat fram o tillbaka hur vi ska lösa det. Båten är betald, stugan är betald, nästan 3000 åt skogen om vi inte åker.
Dessutom skulle sebastian som längtat ihjäl sig bli väldigt ledsen om vi inte åker, Hampus vet ju inte vad han missar men jag är stensäker på att han kommer ha så kul där...
Så därför har jag o staffan tillsammans beslutat att jag, Sebastian och Hampus åker själva (tillsammans med Therese, Elin, Anna med familjer) mest för barnens skull såklart. Jag tycker det känns fruktansvärt trist att åka på semester med bara halva familjen. Det är verkligen inget lätt beslut att ta, men nu har vi bestämt att det blir bäst så här.
Edvin är trygg med Staffan o den underbara personalen som jobbar på barnavdelningen.
MIn mamma följer med till öland istället för staffan så jag får lite extra hjälp med barnen och så får hon en semester. Tur hon finns.

Förhoppninsvis kommer dom hem när vi är på öland så kan dom komma hem till ett lugnt hem, för Edvins skull kan det vara bra att vi inte är hemma då. Det ska tydligen vara fruktansvärt varmt med på öland så det hade nog varit lite jobbigt med en sån liten bebis.. så jag försöker hitta det positiva i att han inte kan åka.
Det viktigaste för honom är att bli helt frisk så vi kan åka på många semestrar i framtiden som en hel familj.


Tack snälla snälla Patrik som har klippt vår gräsmatta o fixat trycket på bilens hjul.. känner mig som ensamstående nu när staffan varit på sjukhuset så gott som hela tiden.. verkligen inget att eftersträva.

Nej nu har jag massor att stå i.

Föresten..

Vet nu ett virus Edvin har och så här står det på sjuvårdsrådgivningens hemsida, finns många olika sidor men detta var bra o kortfattat.

Hib

Haemophilus influenze typ B, Hib, är en bakterie som ibland orsakar mycket allvarliga infektioner. Den har trots sitt namn ingenting att göra med det virus som orsakar vanlig influensa. Allvarliga sjukdomar som man kan få av bakterien är

  • bakteriell hjärnhinneinflammation, meningit, som främst drabbar barn mellan sex månader och tre år

  • struplocksinflammation, epiglottit, som oftast drabbar barn mellan ett och fyra år

  • ledinfektion som vanligen drabbar barn mellan ett och fem år

  • sepsis - infektion i blodet.

Trots moderna behandlingsmetoder kan infektioner orsakade av Hib orsaka både bestående handikapp och dödsfall.

Innan vaccination mot Hib startade i Sverige 1992, var Hib-infektion den vanligaste orsaken till bakteriell hjärnhinneinflammation hos barn, men idag är allvarliga sjukdomstillstånd orsakade av Hib mycket ovanliga.



En bakterie som är relativt vanlig som orsak till lunginflammation hos små barn heter hemophilus influenzae.


Detta är vad vi vet hittills, i morgon kommer fler provsvar på bla rs-virus, som också är en vanlig orsak till lunginflammation.


Blir så frustrerad..

över att inte kunna hjälpa Edvin det minsta. Som alla vet så är staffan med honom där, jag har valt att stanna hemma för att jag tycker inte om sjukhusmiljön och inte heller att se Edvin så dålig. Det räcker med de stunder jag varit där. Men hade jag inte haft de andra barnen hade jag självklart varit vid honom HELA tiden.
Men jag hade inte kunnat göra honom friskare. Tror såklart att närhet från mamma eller pappa är viktig när dom är sjuka men vem av dom spelar ingen roll. Båda är viktiga.

Nu ikväll blev de för mycket.. Skulle upp och duscha och precis då vaknade Hampus o totalvägrade att ligga i sin säng, bara skrek, för att inte väcka sebastian så tog jag med hampus in i mitt sovrum, men han fortsatte att skrika så till slut tog jag med honom ner, där han la sig i soffan men var vaken. Precis då ringer staffan och vi började tjafsa om massa strunt.. och vi kom lixom inte vidare i diskussionen så jag la på till slut, allt blev för mycket.
Att sitta här hemma medans min bebis är på sjukhus, att bråka o ha en vaken hampus som efter mycket om och men nu sover på soffan.. o att fortfarande inte ha fått duscha, fick mig att bara ligga o gråta o gråta o gråta..

Så vad gör jag nu, måste såklart bära upp Hampus o hoppas att han fortsätter sova..  jag måste sova, jag har sovit alldesles för lite sen Edvin blev inlagd, tycker inte om att gå o lägga mig, tänker för mycket.

Jag vet att han kommer bli frisk, jag vet att han mår mycket bättre idag än i går..  men de spelar ingen roll, han är fortfarande där.. jag sitter här hemma men är inte hel, jag är inte hel utan alla mina barn samlade.

Nu hoppa sjag på den där duschen. kan ju inte direkt be någon komma hit mitt i natten för att jags ka duscha.. i värsta fall får ja göra de imorgon bitti..

Önskar allt bara kunde vara över nu, vill ha hem min son o min sambo nu, vill fortsätta llivet som vanligt med hela min familj!

Edvin

Igår var jag och Sebastian och hälsade på Edvin på sjukhuset. Han hade en massa grejer kopplade till sig som ska underlätta andningen. Det var kul att få se honom men också ganska jobbigt.

Tog lite bilder på honom med mobilen.







Fick idag nya bilder av Staffan på lilla Edvin, han mår mycket bättre nu så dom har kopplat bort grejen som hjälper honom med andningen.





Nu ser allt mycket bättre ut, men när han får komma hem vet vi inte ännu, förhoppningsvis väldigt snart.


MIna andra fina killar


Äntligen

Nu är Edvin på bättringsvägen, fick igår reda på att han har lunginflammation och igår såg det inge bra ut, men idag så är allt bättre så nu ser det ljust ut. Så härligt!
Jag och barnen hade iaf en trevlig midsommar tillsammans med våra underbara vänner. Även staffan kom ut en snabbis och åt lite lunch med oss. Det var mysigt att ha honom vid oss för ett par timmar, men självklart trist att vår minsta familjemedlem saknades.

Det blev en rolig dag/kväll med massa skratt o även några tårar.
Jag och barnen var hemma halv 3, så idag är jag trött men det går över.
Jag och sebastian ska åka in till Staffan o Edvin sen o hälsa på, Hampus får stanna vid Therese o Patrik. Toppen vänner.

Nu orkar jag inte skriva mer.

Hej så länge

Deprimerad

Känner mig som världens ensamaste människa..nere o deppig.. hatar att inte ha hela min familj här.
Jag har mina stora pojkar hemma, dom ligger uppe o sover så gott.

Det blir nog ingen hemgång för Edvin o Staffan imorgon, han är ännu väldigt rosslig o har problem med andning. Han får syrgas 1 gång i timmen och antibiotika 3 ggr/dygn.
Fortfarande inga svar på några prover, det kan tydligen ta längre tid för att de är helg nu.. ska väl för fan inte spela någon roll om de så är julafton..
Jag och Hampus lånade Therese o Patriks bil och åkte in till Staffan o Edvin förut, det var verkligen kul att få se dom igen, har saknat dom så mycket, men det var jobbigt att höra Edvins andning. Är verkligen glad att staffan ligger där inne med honom. Jag hade inte fixat att se honom så dålig o att vara ensam. ÅKte mot stan med glädje i kroppen att få träffa dom, åkte därifrån förvirrad, ledsen o med en klump i magen.. utåt är jag glad för mina barns skull såklart men inom mig gör de så ont. Jag vet att allt kommer gå bra men han är ju såå liten, mitt älskade barn!

Elin o Therese kom hit förut, vi skulle planera lite inför imorgon, jag o barnen kommer fira med dom som planerat, hjälper inte Edvin ett dugg om vi sitter hemma, så för barnens skull så ska vi vara med dom och äta god mat o leka.

Efter E o T gått hem så började jag fixa med en massa här.. kan inte bara ligga i soffan o se tv, måste göra ngt hela tiden.. skulle ha duschat med men nu blev ju kl så mycket så får nog ta de imorgon bitti.

Imorgon blir de inget bloggande, då är de fullt upp hela dagen..

Glad Midsommar till alla som läser!

Tomt..

Ja just nu är de tomt här.. Staffan och Edvin är på sjukhuset. Edvin är jätteförkyld, har jobbigt att andas. MIn lilla bebis.. känns konstigt att inte vara där med honom, men vet att han är supertrygg med staffan och personalen där inne är verkligen jättebra.
Vi ringde barnmottagningen i morse då vi hörde att det var jobbigt för Edvin att andas och när han hostade fick han knappt fram hosten och gråten var jättehes. Fick en tid 14:40 idag, eftersom det var avslutning på bofinken med dropin kaffe så tyckte jag att en av oss måste dit för Hampus skull. Så jag valde att stanna hemma och staffan åkte med Edvin in, inget svårt val egentligen då jag såg det som ensamtid för mig och Hampus. Oftast är ju Edvin med på ett hörn annars.. inte så konstigt men kanske lite jobbigt för Hampus att inte få ha mig för sig själv.
Staffan ringde ganska snabbt upp och sa att dom skulle bli kvar över natten för prover. Vad jag vet hittills så har dom gjort lungröntgen, tagit rs virus prov, blodprov... kanske ngt mer som ja glömt just nu. Han får iaf andas genom en syrgas mask så att slemmet ska lösas upp och vad staffan sa så var andningen lite lättare för honom nu.
Vet inte så mycket ännu, väntar svar på alla prover.. usch vad jobbigt sånt här är..

Var inte så länge sen vi låg inne sist.. valde då att inte skriva om det, det var för jobbigt men har lyckats smälta det lite nu.. tills detta hände då. Vad som hände förra gången var att han slöt att andas, endast för ett par sekunder.. men vi blve kvar inne över natten då med och dom kollade upp hans hjärta och tog även en massa andra prover. Men vad allt visade då sa var han frisk som en nötkärna.

Det hände precis när vi varit på sjukhuset och gjort hörseltest som dom numera gör på alla nyfödda, Edvin var då 1 vecka gammal. Vi hade just satt oss i bilen och skulle åka mot slite då jag såg att edvin var blå i ansiktet, knäppte loss honom från bilstolen och kände att han var livlös, vände på honom och bankade honom i ryggen, staffan körde under tiden till akuten. De var inte långt dit, vi hade inte ens kommit upp från lasarettsbacken när de hände. Jag sprang in med Edvin och gav honom till första doktorn jag såg och som genst stoppade in sitt finger i munnen på Edvin i syfte att rengöra luftvägarna men kände då att han började suga på fingret och han började få fin färg igen. Vilken lättnad! Har aldrig varit så rädd i hela mitt liv. Jag var säker på att det var kört, och det kan jag lova, den känslan vill jag aldrig mer uppleva. De berättade för mig att jag hade agerat helt rätt  som vänt på honom och bankat i ryggen, gav mig beröm för det, jag kände att så hade ju vilken mamma som helst gjort men dom sa att en del blir helt paralyserade i sånna situationer och därför inte kan agera.
De hade ingen förklaring till varför han slutat andas men det troligaste var att han fått upp lite kräk och stängt till luftvägarna men när han hade svimmat av så hade han antagligen börjat andas igen, så troligen hade han fixat det själv om vi inte hade märkt det. Det känns skönt men man är ju inte säker på att det är den anledningen.. men det är vad doktorn trodde.

Nu ligger han alltså inne igen men inte av samma skäl, vad de tror nu så kan de kanske vara lunginflammation men det är inte så stor risk, de hade kollat röntgen bilderna en gång och skulle kolla dom igen, det är tydligen ganska lätt att se om det är det och eftersom dom inte var säkra så ser jag det som att risken är liten.. förhoppningsvis får vi lite mer svar imorgon.

Var egentligen meningen att jag skulle låna Therese o Patriks bil så jag och Hampus kunde åka in till staffan och länna lite grejer o köpa med lite mat till honom, men mina underbara vänner, Therese o Anna skulle till stan så de erbjöd sig att åka dit och lämna det, så efter ett stop på max drive in åkte de med Max mat och lite andra grejer till Staffan.
Tack, Ni är GULD värda! Undrar om man kan ha bättre vänner, jag vet till 100% att Therese Elin och Anna alltid ställer upp för mig och min familj, vad de än gäller. Självklart ställer jag upp för dom med. Så underbart att ha er i mitt liv.

Borde gå o sova nu, var vaken hela förra natten, vågade inte somna ifall Edvin skulle sluta andas eller om de skulle hända ngt annat och så märker man inte de när man sover.. usch hemska tanke..
Men känner ändå att jag bara kommer tänka en massa om jag går upp och om jag somnar så komme rjag drömma en massa. Vill att han ska vara frisk och vara här hos mig NU!

Lilla Hampus ligger uppe o sover så helt själv är jag inte, sebastian är vid Andreas men kommer hem imorgon, längtar verkligen efter honom.

Finns inget värre än när barnen är sjuka.

Min underbara fina Edvin
 




Shopping

Har idag varit i stan med Elin o Therese, jag och T skulle handla o E skulle hjälpa oss.
Allt var såå snyggt när jag provade där men nu när jag provat här hemma i flera timmar så har jag fått lite ångest...
Hatar min mage, men antar att de egentligen bara är jag som tänker på de, iaf så mycket.. har ju trots allt fått 3 barn o den sista för snart 6 veckor sen. och 2 barn på 20 månader.. hmm.. borde kanske ta hänsyn till de.
Tänker tillbaka på innan jag fått barn, jag var inte supersmal men helt normal och min kropp var proportionerlig, vilket den inte är idag.. suck..

Så ingen misstolkar, om jag fick välja idag mellan min kropp som den var förr eller mina barn o den kropp jag har idag så SJÄLVKLART mina barn o den kropp jag har idag. Mina barn är värda att jag blivit lite tjockare men vill ju gärna se fin ut ändå..
Elin skulle behövt dig här hemma ikväll för o se hur allt ser ut nu.. vad som passar ihop osv..

Skulle egentligen haft modevisning för staffan ikväll men han gick upp med hampus vid 9 o har ännu inte kommit ner, jag har försökt o väcka honom men går inge vidare. Han har ju vart själv med alla 3 barn idag från 9:30 - 17:30 så han var väl helt slut.. haha.. inge jobbigt nej inte alls.. T o E fattar nog :)

NU ska jag med sova.

God natt.

Ett barn

ETT BARN SOM KRITISERAS LÄR SIG ATT FÖRDÖMA

ETT BARN SOM FÅR STRYK LÄR SIG ATT SLÅSS

ETT BARN SOM HÅNAS LÄR SIG BLYGHET

ETT BARN SOM UTSÄTTS FÖR IRONI FÅR DÅLIGT SAMVETE

ETT BARN SOM UPPMUNTRAS LÄR SIG FÖRTROENDE

ETT BARN SOM MÖTS MED TOLERANS LÄR SIG TÅLAMOD

ETT BARN SOM FÅR BERÖM LÄR SIG UPPSKATTA

ETT BARN SOM FÅR UPPLEVA RENT SPEL LÄR SIG RÄTTVISA

ETT BARN SOM KÄNNER VÄNSKAP LÄR SIG VÄNLIGHET

ETT BARN SOM FÅR UPPLEVA TRYGGHET LÄR SIG TILLTRO

ETT BARN SOM BLIR OMTYCKT OCH KRAMAT LÄR SIG KÄNNA KÄRLEK


Jag tycker detta är den bästa dikt som finns, så var bara tvungen att lägga in den här.


Avslutning

Idag var som sagt sebastians avslutning, vädret blev inget vidare så de blev i matsalen. Lite tråkigt då man inte kan få lika fina bilder som ute i solen. Men några bilder blev det o även ett videoklipp så ni får höra att de var lite sommarkänsla ialla fall. Tyvärr försvinner ljudet när jag zoomat in o zoomat ut men de är inte mycket o göra ngt åt.

Dom sjöng lite sommarsånger o några barn fick olika stipendier, tex för att ha varit bra kompis eller utvecklats mycket i ett visst ämne.

Jag kände mig så glad o stolt att se min fina son stå där o sjunga. Helt underbart. 

  

 


Efteråt fikade vi lite



http://www.youtube.com/v/5b-4QQGEGZY&hl=sv&fs=1& 





Hampus temp ligger idag på 38, han är pigg o leker men vääääääääldigt mammig.
Får se hur de blir ikväll, går jag till Elin så får nog Edvin följa med så staffan kan ta hampus.
Imorgon blir de stan iaf, enda dagen som vi hinner innan öland.

Nu ska jag ta hand om min lilla Hampus.

Sebastian

Ja i morgon så är de skolavslutning för min stora kille. Han är klar med sitt första år på skolan och förskoleklassen, i höst börjar han ettan. Kan inte fatta att jag är mamma till en sjuåring.
Så hoppas på fint väder imorgon så vi kan vara ute annars är de matsalen som gäller, men blir inte samma känsla då. En skolavslutning ska vara ute i solsken!

Ja klockan är mycket o ja är ännu uppe, fy säger jag bara, varför går ja aldrig o lägger mig i tid? Men de är sjukt mycket som ska göras när barnen somnat och jag vill ju hinna blogga lite med ibland.

Hampus har idag varit hemma, ingen feber men han behövde nog lite hemmatid ändå. Så massa lek o bus har de vart.
Therese, Wilma o Ebba kom hit o hade med sig frallor så de blev en god frukost, sedan kom Elin o Holly. Både wilma o holly har varit piggare idag, skönt.
Vi var ute i trädgården o lekte, sedan fixade vi lunch och sen blev de en promenad så barnen fick sova. Hem till Elin o dricka kaffe, sedan vidare till skolan o hämta sebastian som idag varit på utflykt. Han hade haft jättebra, spelat minigolf o ätit glass. Han hade även fått i sig en del av matsäcken som tur var, han brukar vara ganska dålig på att äta.

Kvällen kom o barne har badat o sedan gick staffan upp med de stora barnen o jag och Edvin gick till affären, tog även en paus vid Therese för o dricka kaffe.. haha.. nej men jag lämna en telefon o passade på o snacka lite skit.
Hoppades på att komma hem till ett städat hem men icke. Bara tre sovande killar.

Imorgon blir de nog tjejkväll vid Elin, hon vill styla mig lite. Anna och Therese kanske kommer med. Skojigt, vi ses ju inte så ofta bara varje dag typ.. o på lör bär de av till visby för en shoppingrunda. Hoppas jag hittar ngt som passar. Usch vad jag inte gillar min kropp just nu, Vill ha bort den envisa magen efter alla graviditeter.. någon som kan trolla kanske??!!

Nej bara massa svammel, kan lika bra dyka i säng men först ska Edvin ha mat.

God natt!

Vänner

Ja kan inte göra annat än hålla med Therese senaste inlägg om vänner!
Dom är helt underbara.

Anna, Therese och Elin är de bästa vänner man kan ha som alltid ställer upp, och då menar jag alltid.

Som ikväll tex hade jag lovat Sebastian att han skulle få med sig ett äpple på utflykten i morgon, dom ska ha heldag vid vitviken i Gothem. Jag köpte allt utom äpplen, kom på det strax efter nio att jag missat det och konsum stänger ju vid nio. Panik, vad fan ska jag göra??!!
Ringde mamma men hon hade inget, sms:a Therese men hon hade inget, sms:a Anna, varken hon eller Elin hade men urgulliga Anna raggade tag i ett äpple åt mig för min sons skull. Hur jävla underbar kan man vara egentligen?

Tack för att ni finns!

Wilma har ju varit sjuk nu ett par dagar o är fortfarande, även Holly är sjuk o de verkar som Hampus är på gång att bli sjuk med, inge skoj alls men det positiva är att om dom är sjuka nu så är dom friska på Öland. De är ju snart dax att åka.

Imorgon kommer Therese med barn hit så vi ska ta hand om våra barn o dricka kaffe. Skönt att vi kan hjälpas åt. Man kna ju knappt gå på toa när man är själv med en sjuk Hampus o en liten Edvin.

Klockan är mycket o jag ska ännu duscha.. vart tar tiden vägen, behöver fler timmar på dygnet, åtminstonde på kvällen.

God natt på er!

ont i halsen

Kan typ inte prata, de är ju lagom kul. Lycka till att få barnen att lyssna med en röst som knappt hörs.. haha.. Tur att mina barn är så snälla o alltid lyssnar o aldrig gör några bus alls.. eller inte.
Nej dom är ju barn och syskon så bråk hör till. hampus har ju kommit på att han kan reta sebastian och tycker de är skitkul medans sebastian inte tycker de är ett dugg kul och vill ge igen o så bara fortsätter det..
Vissa stunde rleker dom jättebra tillsammans, just på morgonen när jag verkligen behöver att dom är snälla så brukar dom vara vänner och sebastian hjälper hampus med det han kan. Så härligt att se.

Nej nu ska jag klä på mina underbara barn och så ska vi bege oss ut i detta skitväder. Först till skolan o sedan dagis o sen Therese. Ska även till bvc idag, alltis lika skoj.

ha en bra dag o drick mycket kaffe!

Fan vad skoj vi ska ha..

.. på midsommar.
Ja idag efter jag gått in med Hampus på dagis och sett hans ögon stråla av lycka att få komma till ett ställe han älskar, pussats o kramats o vinkat i fönstret så gick jag till Therese och guess what, Jo drack kaffe. Samtidigt som jag drack kaffe så planerade vi midsommar o de kommer bli så skoj, kan inte skriva mer detaljerat om någon av våra män läser då dom inte ska veta så mycket.. hehe.. Tog även hand om Edvin samtidigt som ja drack kaffe.. Och uppå allt, trevligt sällskap av Therese o Elin o självklart sötnosen Ebba. Är så kul att ha ett sånt socialt liv med fina vänner.. inte bara hänga med mamma hela dagarna, hon jobbar ju i vilket fall och har sitt eget liv och så ses vi o barnbarnen får sin dos med mormor lite då o då.

Imorgon är de föräldrafika på fritids kl 14 då ska jag, Edvin o så ska mamma med också dit o fika. Så kul att de händer lite grejer på skolan då o då. Det här är ju sista skolveckan på sebastian första skolår, helt otroligt. han börjar ettan i höst.

Hej så länge!

Snart åker vi

Bara 2 veckor kvar till vi drar till öland. kan knappt vänta en dag till. längtar efter att få åka iväg på semester o bara njuta av familjen o mina vänner. Finns risk för att ja kommer tjata om öland nu när de är så nära.. hehe..

Efter resan är de semester för barnen. Längtar samtidigt som ja är nervös. Inte för att ja inte vill ha Hampus hemma, utan för att han ännu är så liten, inte ens 2 år ännu. Han kräver ännu välidgt mycket, inte bara uppmärksamhet utan även hjälp med typ allt och han sover ännu middag, gäller att få allt att klaffa hela dagarna. De är rutiner som krävs, så fort vi hittat rätt så är ja säker på att allt kommer gå bra.
Sebastian är stor, kan klä sig sälv osv.. När Hampus var bebis så var sebastian 5 så att ha honom hemma då var aldrig några problem, han fixade de mesta praktiska själv och han förstod om man bad honom vänta en stund. Det gör inte Hampus ännu. De är ju stor skillnad på att ha 2 barn än att ha 3. Det kommer bli spännande att se hur allt kommer gå.. ja ser de som en utmaning, en positiv sådan men fram till dess tackar ja underbara dagis där Hampus har sina vänner och där han stormtrivs. Skäms inte ett dugg att ha honom där fast ja är mammaledig.




Idag har therese med familj o Holly o Elin varit här. Vi har varit ute o barnen har lekt, sedan blev de grillning. till köttet hade vi färsk potatis, fetaoströra (så jävla gott), sallad, gräslök med gräddfil. Kan de bli bättre eller?!

  

Snart är de midsommar så imorgon ska jag, Elin, Therese planera. De ska vara god mat o massa lekar o självklart en massa trevliga människor och så Slites sötaste barn!

Nu väntar soffan o kanske en film.


Jag är stolt över mig själv

Ja de är jag faktiskt. När jag var 18 blev jag oplanerat gravid, valde att behålla barnet (sebastian) många snackade skit om att jag tvingade sebastians pappa att vi skulle behålla barnet, rent skitsnack!
Men iaf, jag fick världens underbaraste son som snart fyller sju år, Vart tog tiden vägen?!!
han är verkligen en helt underbar kille, han kan skilja på rätt och fel, vet skillnad på fantasi o verklighet, fungerar bra i grupp och har klarat sitt första år på skolan superbra. Dessutom är han en underbar storebror.
Men vägen hit har inte varit lätt, jag som ensam ung mamma har stått i många tuffa situationer. Jag tog på mig ansvaret att uppfostra ett helt nytt liv. Många gånger trodde jag aldrig jag skulle fixa det, det var mycket trots från sebastians sida, lyssnade aldrig osv.. Det var rent ut sagt riktigt jobbigt många gånger, men som alla föräldrar vet så glömmer man dom stunderna lika snabbt igen, räcker att ens barn säger ngt gulligt så är allt som bortblåst.. men jag kan erkänna att det varit jobbigt.

Hade ocskå väldigt kämpigt med ekonomin, levde på soc, alltså hade väldigt lite pengar varje månad, men fick det alltid att gå runt, det var väldigt sällan jag behövde hjälp från mamma. Det mamma i så fall gjorde var att bjuda på mat ibland. Men jag bodde i min lägenhet tillsammans med sebastian och lagade min mat själv för det mesta. Känns inte bra att leva på någon annan. När man flyttat hemifrån så vill man stå på egna ben.

Jag sökte jobb hela tiden utan framgång, ville självklart komma från soc, så varje sommar har jag jobbat för o tjäna mina egna pengar. Vad skönt det är att jobba o faktiskt tjäna sina egna pengar, att försörja sig själv!

Nu sitter jag här, med 3 underbara söner o jag älskar livet som mamma, även fast det ibland kan vara väldigt jobbigt, men det är sååå värt det. Älskar mina barn över allt annat!

Har även en underbar sambo. Barnen ger en mycket, men inte allt. Att få ha en annan vuxen i sin närhet, att få vara älskad av någon på det sättet. Någon som älskar mig, inte bara ser mig som mamman.
Man kan aldrig kräva att barnen ska älska en så som man själv älskar sina barn. Eller som ens sambo älskar en.

Är stolt att jag fixar att ta hand opm mina 3 barn, att jag klarar mig ekonomiskt, att jag försörjer mig själv. Skulle aldrig som 25 åring kunna tänka mig att min mamma eller pappa skulle försörja mig.
Och dessutom försörja mina barn, nej det finns inte i min värld, den verkliga världen!

Idag den 8 juni tilläger jag att Sebastian pappa hela tiden varit med i bilden men vi har inte varit tillsammans sen jag var gravid i typ fjärde månaden. Tycker det är väldigt viktigt att barnen har bra kontakt med sin pappa fast man inte är tillsammans. Nu har sebastian tom med 2 pappor, staffan som är pappa till mina 2 minsta är även som en pappa till sebastian. han tar han som sin egen son och de är helt underbart. Detta var till er som läser och som inte känner mig.

Det regnar kor!

I morse var det en lugn o skön morgon, barne var så snälla. Runt 10 tog vi bilen hem till mamma, de regna så hade ingen lust o gå. Där tillbringade vi hela dagen med mamma, jenny o manne. Trevligt.
Vid 4 åkte jag o hämta staffan på jobbet så åkte vi till stan o storhandla. Hampus stanna kvar hos mommo o favvon moster Jenny.
Nu ligger Staffan uppe och gissa vad, jo sover med hampus. Ska strax gå upp o väcka honom så vi hinner umgås lite denna fredagskväll.

Hampus min lilla gullunge ÄLSKAR denna låt så jag var tvungen att lägga upp den, lägg märke till namnet som är allra sist i videon. Kan inte vara så många som heter så det var skoj tycker jag.




Snart är de dags för ÖLAND, vad jag längtar!!!
Fan vad skoj barnen kommer ha, speciellt dom stora, Sebastian Emil och Jonathan.
Vi vuxna kommer med ha skoj så klart, det sällskapet vi ska åka med är ju så jävla bra, finns inga bättre vänner. Tänk att jag har sånna underbara människor omkring mig, fan vad jag är lyckligt lottad.

lugn dag

Steg upp kl 6 i morse så de var några sega timmar innan de var dags o åka till dagis.
Sen åkte jag o Edvin hem o somna på soffan, skönt men fick lite skallvärk av att sova.

jag har inget vettigt att skriva så lägger upp lite bilder istället.





 



I morgon kommer Manne så då ska Hampus vara ledig från dagis och vi ska hem till mamma o umgås med Manne, mamma o Jenny.


Händer inte så mycket..

Nej, dagarna flyter på men är ganska händelselösa.
Igår var iaf jag o Therese ute på vår promenad. väldigt skönt. Sen var vi hemma hos henne o åt lunch, gick sen o drack kaffe med Elin o Ida.

Idag blev de ingen promenad, blåser som tusan så vill helst inte gå med Edvin mer än nödvändigt ute. De var tom så Ebba kippade efter andan o hon är snart sju månader.
Har varit på bvc idag o vägt o han har gått upp 400 g på ca 1 vecka. Toppen!

Sen gick jag o therese hem till mig idag o drack kaffe, åt lunch o snackade.

Kl halv 4 idag ska jag o staffan in till familjerättsenheten o skriva på papper att han är pappa till Edvin. Sånt som måste göras när man inte är gift. Tycker egentligen att de borde räcka att man är sambo o har barn tillsammans sen innan, var ju inte så länge sen vi var där o skrev under att han är pappa till hampus.
Vi får väl helt enkelt ta o gifta oss innan nästa bebis kommer.. haha.. om de kommer någon så lär de dröja flera år så då har vi gott om tid på oss...

Intressant inlägg.. verkligen..

varmt varmt varmt..

Måste erkänna att jag inte är sååå förtjust i denna hetta. Lite svalare får de gärna vara för min del.

Idag har jag iaf varit vid Therese o druckit kaffe.. haha.. men vi har även varit ute o gått, ca 1,5 timme på fm o även en promenad på em, de var säkert 45 min iaf. Va vi är duktiga. Tänkte vi skulle försöka o gå en sväng så gott som varje dag. Det var faktiskt riktigt skönt o gå o mycket roligre att gå med någon än själv då man kan prata och inte tänka på att de blir lite jobbigt emellanåt, speciellt i denna värme.

Idag var Edvin vaken jättemycket på fm, sov desto mer på em i stället. Tänk att han blir 4 veckor i morgon. Var tar tiden vägen?



Mors dag

Mors dag började med sovmorgon för min del, blev väckt av Hampus som sa att frukosten var klar. Sedan stack Staffan o Hampus iväg en sväng o skulle fixa lite, när de kom tillbaks så var de massa fix i köket o efter en stund fick jag veta att vi skulle på utflykt.

Så åkte vi iväg o hade de superskönt några timmar, även Jenny, mamma och Embla följde med.
Edvin låg o sov i vagnen hela utflykten.

 


 
 



 




När vi kommit hem igen kom Therese med familj förbi och hämtade en säng som vi lånat av dom. Så de blve lite kaffe med, såklart.



Stora tjejen Ebba som ställde sig upp i krypställning flera ggr, hon ville verkligen framåt men de gick inte riktigt men snart kommer hon på knepet o då blir de inte en lugn stund för Therese..

Sedan kom mamma o jenny förbi och så fikade vi med tårtan som vi vann i tidningen när Edvin var med på nyfödda. De var väldigt gott!

Nu vaknar Edvin o de är dags o fixa de sista morgon görat.

Hej så länge!

RSS 2.0