Tack..

snälla Marie har hjälpt mig med bloggen!!

Tack så jättemycket.


...

Sebbe har idag åkt till Andreas, imrgon bär de av till kreta.. kul för honom såklart!! Men att jag inte är där o kan styra över vad som händer är skitjobbigt.. de är inte kontrollbehov de handlar om, bara att skydda min son. Löjligt kanske.. men så är de o vara mamma, man vill finnas där för sina barn hela tiden... men de kommer bli jättebra, jag litar på Andreas och Sophie.
Sebastian kommer ha de superskoj, bada, sola, äta glass... bara koppla av.

Imorgon blir de grillning med goda vänner o sen eld i bläse. Hoppas på bra väder o ingen blåst!

God natt!


Bilder

Jag har varit så kass på att lägga upp bilder den senaste tiden.. varit kass på o fota med..














SMS-inlägg

20100427707 (MMS)


Visby visby visby

I morsew fick jag ett ryck o ville åka till stan, mest för o handla skor till sebastian men även handla klart presenterna till Edvin, nu är jag färdig, mest kläder men även lite leksaker. Skönt när de ännu är så små o inte kräver så mycket.. han har ju mycket att ärva både i klädväg och leksaksväg.

Fick med mig Therese som sällskap, tråkigt o åka själv.

Hämta barnen, sebastian hade med sig isak hem idag igen.. de har så kul ihop.
Skorna jag köpt till sebastian passade såklart inte, fast jag mätt o haft mig, de tryckte ovanifrån.
Så när staffan kom hem från jobbet åkte jag o sebbe till stan.
Hitta ett par andra skor som vi bytte till som passade.

Sen hade vi lite eget mys, åt mat på Mcdonalds. De har vi inte gjort bara han o jag på evigheter. Minns inte när vi gjorde de sist. Mys var de iaf. Vi satt ute och åt i de fina vädret.

Efter tog vi en tripp på obs, kolla runt llite. Jag köpte nya solglasögon till mig, var verkligen tvungen o ha de.
Sen hitta jag en sjyst grill till ett bra pris, så de tackar jag för.

Imorgon är de visby igen, ska klippa mig eller Elins snälla mamma Annelie ska klippa mig.
Elins bil är ju trasig så vi ska bogsera den till visby imorgon, Jag o Elin... Hjälp!! Hahahahahaha...
Är helt nervös, men de ordnar sig nog, de är väl bara o köra.. o bromsa ibland..
Kul o testa nya grejer men som sagt NERVÖST!!!!

Snart ska jag se christine innan jag ska sova..

Bye!!!


Familjen

Finns det något underbarare än familjen.

Så som jag älskar dom!!

Vissa dagar vill jag fly fältet när mina barn inte gör annat än bråkar o håller på.. men de räcker egentlgen bara att se på dom så försvinner allt jag känner o så vill jag bara pussa o krama dom!

Älskar att se mina barn tillsammans, 3 grabbar som busar o leker som slåss o kramas.. allt med dom är underbart.

På kvällarna när barnen somnat och jag o staffan städat undan leksaker mm från dagens lek så brukar vi se någon film eller något annat bra på tv.. behöver inte säga så mycket, bara sitta där o ta det lugnt o pusta ut efter dagen.. bara vi!
Ja tills Hampus vaknar.. då de tar en stund för någon av oss att natta honom igen så kan vi äntligen gå och sova.. sen kanske Edvin också vaknar.. Hampus kanske vaknar igen på natten..

Även om jag just då på natten kan bli så trött o bara önska att han ska sova så är de samtidigt så mysigt o få en liten pratstund med honom, att få titta på honom o bara mysa.

Sebastian sover oftast som en stock hela natten igenom, han kan istället vakna extremt tidigt på morgonen o få för sig att spela tv spel så ibland vaknar jag och hör tv spelet musik..

-När jag vakande så var jag sååå sugen på och spela lite fifa street!

Hräliga barn som jag älskar obeskrivligt mycket.. dom gör mig till den jag är, och jag skulle aldrig någonsin vilja ändra på något i mitt liv, ALDRIG!

Kanske lite mer pengar i så fall.. hihi.. men den tiden kommer väl även till mig, hoppas jag..

Staffan min underbara sambo, älskar honom jättesuperdupermycket! Även han har gjort mig till den jag är, han finns alltid där för mig när jag känner mig nere och när jag är glad, vi kan prata om allt.
Vi förstår varandra, respekterar varandra och älskar varandra.

Vi har haft tuffa år med småbarn o allt vad de innebär, trasslig ekonomi, men vi är ännu tillsammans o blir bara starkare o starkare för varje dag som går.



Helgen

Ja lite uppdatering om helgen..

Fredag: Åkte till stan med Elin och Sebastian. Handla lite presenter till Edvin som snart fyller 1 år.
Sebastian hade lite egna pengar så han hitta lite på lekstugan och så fick han en keps på kappahl.
Jenny mötte upp oss och vi åkte vidare till Willys där både Elin o jenny handla mat.
På kvällen åt min vi mat med Elin, Adde o Holly. Lite mys o sen sov barnen o vi vuxna drack lite vin, öl o cider o hade trevligt. Måste snart göras om igen.. skönt att sommaren ännu är framför oss då vi ska ha massor med trevliga grillkvällar..=)

Lördag: Jag fick sovmorgon, lite för lång sovmorgon kanske men skönt var de. Sebastian åkte till isag o lekte en stund. Vi andra gick bort till Holly en stund. Hampus o Holly lekte o hade skoj. Sen gick vi till pressan där Hampus fick en mjukglass av jenny,dom är ju så stora så han åt inte ens hälften men gott var det.

Kvällen var lugn, lite film o mys!

Söndag: Sebastian och Isak fick inte nog på lördagen så dom lekte även på söndagen, Therese med familj var sugna på utflykt så vi hakade på. Barläst blev det. Himla mysigt o komma iväg, lite kalla vindar emellanåt men annars kanonskönt väder. Jag fick inte med mig kameran men Therese har lagt upp lite bilder på sin blogg.

Idag har jag lämnat Hampus på dagis, lite ledsen var han idag men de skulle ut med en gång, han brukar bli lite ledsen när de går ut med en gång jag lämnar honom. Kan ju inte heller förbereda honom på att dom ska vara ute när jag inte vet det.. men han blev lite gladara innan jag gick. En fröken som verkligen tog honom till sig och försökte få honom på andra tankar. Det känns skönt att mitt ledsna barn kan få veta att någon ser honom när han som mest behöver det.

Sebastian ska ha med sig Isak hem idag, 3:e lekdagen i rad.. de funkar så bra ihop så det är bara kul.


Hejsvejs!!


Trist väder

Jag står inte ut med detta väder längre.. vill ha tillbaka våren nu.. de som var så skönt ute för bara några dagar sen. Nu fryser jag konstant.

Idag var de drop in fika på dagis, trevligt o vara där en stund. Kollade på barnens alla fina teckningar o sånt dom gjort i ateljen, de är verkligen duktiga allihop =)
Fick brev idag om att man numer kan få 15 timmar /vecka gratis från 3 års ålder istället för fyra.
De måste vara så att de som bestämmer anser att dagis är så viktigt i dagens läge o därför vill att fler barn ska börja. Nu kommer jag inte kunna utnyttja detta med Hampus i höst när han är 3 eftersom jag kommer behöva ha honom mer än 15 timmar, men kanonbra för alla som är mammalediga/arbetslösa.

Har börjat fundera på om jag ska börja använda våran Emmaljunga scooter till Edvin nu, den är ju framåtvänd men han är snart ett år och börjar bli nyfiekn på allt så jag tror han är redo o sitta framåt nu. Vill ju inte ha framåt för tidigt då experterna säger att de kan bli för mycket intryck för de små och att dom får trygghet av att se mamma/pappa.

Skulle behövt en ståbräda till den bara, våran som vi har nu passar inte.. =(

Imorgon ska kag nog till visby en sväng o handla lite presenter till min son. Staffan slutar kl 1 så då åker jag efter han kommit hem så kan jag kolla i lugn o ro utan nåt barn.

Hejsvejs!!


Ändra utseende..

Ja jag vill verkligen ha nytt utseende på bloggen.. med lite nyare bilder.. men jag är ju så kass på de. Fattar inte hur man gör.

Behöver hjälp!!!

Någon??!!!!!!




Härligt väder

.. eller inte. Fy fan säger jag bara. säkert många andra med.

Hampus stod i morse o tittade ut genom fönstret,
-Mamma, det är snö på alla mina leksaker.. och på min cykel...!!!



Inte så road av snön. Hoppas den försvinner snabbt.

Sebastian som ska spela fotbolls match ikväll. Utomhus.

Edvin plutten går mer o mer nu.. är lite ovant när han kommer gåendes... men härligt. han ser så lycklig ut.


just nu är denna en av mina favoriter..



ganska skön.. haha..


Idag..




Idag går alla våra tankar till Therese, Patrik, Emil, Wilma, Ebba och William!!


williamhedman.dinstudio.se





Magsjuka!!

Magsjukan har varit här o hälsat på idag, sebastian stackaren har suttit på toa typ halva dan om man slår ihop alla ggr han sprungit dit, kräkts har han med gjort.

Vi andra måste klara oss.. vi var ju magsjuka allihop för en månad sen typ, orkar inte igen..
Staffan har blivit frisk från sin feber, han var vid läkare o fick pencilin så han är pigg nu och ska jobba imorgon.
Vi har inte råd att han är hemma mera, så jag och staffan måste klara oss från magsjukan. SÅ ÄR DET BARA!!

Sebastian mår bättre nu ikväll så de är skönt men han får vara hemma o vila imorgon med.

Nu ska jag inta soffan o se om de finns ngt vettigt på tv denna söndag.

Bye


...

Idag är de lördag.. steg upp tidigt i morse. Innan 7 på en lördag.. så är de med små barn. Får väl sova sen när dom är tonåringar.. hehe..

Vi åkte iaf till visby o kolla lite rally, de var lite kallt men barnen tyckte de var kul, Edvin satt så snällt i vagnen. Han är så underbart snäll.. sällan han blir arg. Finner sig i det mesta. Men de kommer nog vända snart..

Annars har de varit lugnt idag.. ikväll har vi haft mys o kollat körslaget.
Frågade sebastian förut vad han helst vill göra på en lördag kväll (vi brukar ha lite extra kvalitetstid när de små sover) Hans svar blev då, Måla eller klippa ut bilder i tidningar. Så vi satte oss o måla en stund. Mysigt o ha tid bara han o jag. Jag måste verkligen ta vara på vår tid de här 2 veckorna nu innan han åker iväg.. kommer ha sebastianabstinens när han är borta.. haha..

Nu ska jag titta lite på tv innan sängen.. är trött..

Hejsvejs


Fredag igen..

Fredag idag o ikväll kommer min sebastian hem, längtar. Han ska vara här i 2 veckor sen åker han till kreta med Andreas och Sophie i 2 veckor. Tror han kommer ha det underbart kul där.. lite avis blir jag allt..hehe..

Staffan är nu istan o ska besikta bilen, hoppas den går igenom.

Någon människa var vänlig nog att skicka en länk till mig om en artikel som handlade om amning. Ammar man sina barn i minst 4 månader så minskar risken för astma.. mina barn är ej ammade i 4 månader någon av dom. Sebastian ammade jag i 3,5 mån.. för ingenting då antar jag.. eftersom gränsen var minst 4 mån..?? Samma med Hampus som jag ammade i fem veckor.. för ingenting.. Vilken tur att jag inte ammade Edvin ett dugg då.. för ärligt så hade jag nog inte ammat honom heller i 4 månader. Trivs inte med det riktigt.. Men mina barn har inte astma o inga allergier överhuvudtaget. Du som inte kan släppa det.. LÄGG NER, det är bara skrattretande.

Den människa som en gång påstod att det var mitt fel att Edvin hade rs skulle varit tyst i från början, kunde hört av sig till mig och fråga hur Edvin mådde.. inte en endaste gång hörde jag från henne.. de vänner som är mina riktiga vänner fanns där o ställde upp till 100 % när Edvin var sjuk.

Det var den värsta tiden i mitt liv.. det sista man behöver är anklagelser så jag är glad att jag inte är vän med henne längre..

Ibladn tänker jag tillbaka på hans sjuka tid, även den gången han slöt andas.. det gör så ont att tänka på.. Vi kunde ha förlorat vår älskade son..
Jag kan ännu se honom framför mig när han satt i bilstolen o var helt blå..

Någon mer som vill häva skit över mig, varsågod!


De var jsut en tjej här o sålde majblommor, jag köpte faktiskt.. brukar inte göra det men nu gjorde jag det.


Nu ska jag mysa med Edvin, imorgon blir de Rally.. om det inte är alleles för dåligt väder.

Bye!!!



Emil 7 år

Ett stort grattis till Emil som fyller hela 7 år idag!!!


Fix o mera fix..

Förmiddagen idag var lugn, lämnade Hampus på dagis och gick sen hem o mysade med Edvin.
Hämta Hampus vid 1, sen var vi ute till halv 5 ungefär. Lekte o hade oss, när Edvin somna i vagnen så började jag och Hampus fixa i trädgården. Han tycker de är jättekul o vara med o fixa. Vilket är skönt.

Efter nån timme dök Jenny o Bamse upp, Edvin vakna men eftersom jenny var där kunde jag fortsätta lite till med allt fix. Sen grilla vi korv och jag o Hampus gjorde en rulltårta till efterrätt.

Nu ikväll är barnen somnat så har jag plockat i ordning lite, dammsugit o skurat golv.

Är helt slut i min kropp nu, ska snart gå o duscha o sen lägga mig i soffan en liten stund.








 




   





Har många fler bilder jag skulle kunna lägga in men de tar sååån tid just nu.. så jag orkar inte.

Bye! 


Havannas dop

Idag hade jag äran att få vara med på Havannas dop.

Det var verkligen ett jättefint dop och väldigt personligt, jag blev väldigt rörd av hur prästen talade till Anna och Havanna. Det var verkligen helt underbart.

Adde sjöng en sång till havanna, även denna stund var underbar, kan bara föreställa mig hur underbart det måste kännts för Anna.

Efter kyrkan bjöds på god mat och gott fika.









Filmade även en stund när Adde sjöng o bara kände att jag ville dela med mig, underbart fint!

Ha dock inte för hög volym i början då en sur Hampus skriker lite.. =)





Trevlig kväll alla!


Fredag

Idag har de vart tråkigt väder så vi var faktiskt inne hela fm, jag var så trött med. Barnen har strulat en hel del i natt.. Ni som har barn som sover hela nätter för de mesta. Var tacksama!!
Edvin sover iofs ganska så bra men Hampus vaknar varje kväll/natt o har så gjort över ett år nu.

På em gick vi ut en sväng iaf, Jenny kom hit och lekte med Hampus. De tog en sväng till lekparken så jag putsa av fönstrena på utsidan, ngt jag tänkt göra väldigt länge nu men de har inte blivit av.
Efter de så blev jag fixarsugen i trädgården så jag klippte ner några buskar som Jenny o hampus lasta i skottkärran o körde iväg. Hade kunnat fixa mycket mera men tiden rann i väg fort o de blev dags för mellis.
Kanske hinner fixa lite mer i helgen.

Nu är de verkligen vår, leksaker över hela gården. HÄRLIGT!!!

Imorgon är det dop för finaste Havanna. Ska bli trevligt. Tror inte staffan åker med då tempen ligger på 38,5 idag. Han får nog vara hemma o vila.

Här kommer några bilder från Borås.

Båten





Johanna lagar mat i dera nya kök, visst är de fint.


Kusinerna Emilia och Hampus


Sebastian o Emilia målar lite



Edvin


Alla kusiner på samma kort, dock inte lätt o få ett bra..


Emilia myser i sitt lejon


Fina grabbar, Sebbe o Felix




Staffan myser med tiger =)


Jenny myser med Edvin


Fina Felix


Edvin vet inte om han gillar glassen eller inte.. =)


Hmmm....


Chokladbolls dax


Fast Emilia gjorde en choklad kaka istället.. hehe..


Finaste tjejen =)


Sebastian gjorde chokladbollar


Magnus o Felix i lekborgen


Sebastian har skoj i alla bollar


Likaså hampus o Emilia


Edvin utforskar lite


Det är så sjukt många bilder så jag orkar inte mer, får se om jag lägger upp på facebook, går snabbare o lägga upp många där.. de kommer nog när jag har ork.

Dags o sova kanske..

Hejhej




Dagarna

Här rullar dagarna på i en hiskelig fart.

Vi har gjort lite allt möjligt.

I tisdags var jag kanontrött men ungarna var lika pigga o busiga som vanligt så de var bara att försöka vara pigg..
Jenny sov här från måndag så de var skönt med lite hjläp med barnen, sen vid halv 2 kom mamma o Manne hit på fika. Mycket trevligt.
På em så spelade sebastian innebandy i påskcupen som numer heter BRS cup, kanske den gjort länge men jag har alltid sagt påskcupen.
Så jag, Edvin, Hampus, Jenny o Manne gick ner till hallen och kollade, 3 matcher spela dom och dom vann alla 3, duktiga killar. Den tredje matchen fick dom kämpa lite mer så det vra en riktigt spännande match.
Sebastian gjorde 1 mål, så han var lycklig så de räckte och blev över.

Igår onsdag gjorde jag inte så mycket, lämnade Hampus på dagis. Det gick ganska bra trots lång ledighet, han hade haft lite mammalängtan till och från under dagen men de måste man få ha ibland..
Vid 10 kom Andreas o hämta sebastian, tråkigt som alltid men han har de bra vid sin pappa och så kommer han hem imorgon igen för att vara här till söndag.
Sebastians första fotbollsträning för denna säsong var igår men eftersom han har sån hosta fick han hoppa över den så förhoppningsvis kan han vara med nästa onsdag då det är träningsmatch.

Staffan kom igår hem med feber, 38,5 visade tempen, inge vidare.
Jag åkte till stan för o handla mat, jenny hakade på som sällskap, det blev ganska sent vi var näst sist kvar på willys. När vi kom hem så hjälpte jenny mig packa upp handeln och sen fick vi för oss att göra köttbullar så då gjorde vi det.
Staffans feber steg mot kvällen, 39,5 tror jag det var.. men i morste var den som bortblåst. Han har känt sig lite hängig på jobbet idag men de är inte så konstigt, feber är jobbigt även om den är kortvarig.

Även idag efter jag lämnat hampus på dagis så gjorde jag o jenny köttbullar. De är ju bra gott med hemmagjorda. Tänkte vi skulle ha köttbullar imorgon om sebastian äter här, annars tar vi de på lördag eller söndag.

Efter jag hämtade hampus på dagis åkte vi till mamma en sväng, fikade o var ute med hundarna och spelade fotboll, även manne o jenny var med. Så de var tur vi åkte dit så vi kunde säga hej då till manne som åker tillbaka till göteborg imorgon, han hann inte, hoppas jag de var, komma till slite, kan ju vara en annan anledning men jag nämner inget mer nu, tänker mest, nog lika bra..


Ja just de min lilla plutt Edvin blev 11 månader i måndags, snart ett år, jag blir mörkrädd när jag tänker på hur fort tiden går..
Han har även börjat gå små steg själv, hitills är 17 steg de mesta, men han bir bara duktigare för var dag som går. De är faktiskt riktigt kul när barnen börjar gå.. skönt så här till sommaren med när man spenderar de mesta av dagarna utomhus.

Har redan börjat vara ute en hel del, igår var jag och barnen ute 2 timmar efter dagis, Hampus älskar o vara ute hemma iaf, gillar inte o vara ute på dagis, vet inte riktigt varför men kanske han kommer gilla det mer när de sköna vädret är här =)

Långt inlägg blevd det och inga bilder från borås ännu.. har inte ens laddat in dom i datorn ännu.. ska göra de sen tänkte jag, de är ju ca 350 bilder så de tar ju sin stund.


hej svejs!!


Längesen jag skrev nu. Har inte orkat blo...

Längesen jag skrev nu. Har inte orkat blogga. Nu är vi på väg hem till gotland igen. Båten går 21:10. Vi har ca 8 mil kvar till oskarshamn så vi är där i god tid. Bättre de än att behöva stressa. Vi är hemma i natt och i morgon börjar de "vanliga" livet igen. Staffan ska jobba och vi andra är hemma. Sebastian ska spela i påskcupen i morgon eftermiddag. Om han nu orkar. Han är inte helt pigg så vi får se. Han till iaf väldigt gärna. Vi har haft de bra i borås de här dagarna men alla 3 barnen har varit sjuka. Feber och förkylning med en hemsk hosta. Så de har varit lite jobbigt. Vi har inte heller kunnat göra så mycket men de viktigaste var ju att träffas. Lilla Emilia som jag inte träffat sen hon var 1 ungefär är en helt underbar liten tjej. Tänk om vi hade bott närmare. Så att barnen kunde fått växa upp tillsammans och om jag o johanna kunde ses när vi ville. Drömmar drömmar.. Nu ska ja vila en stund innan båtfärden som lär bli allt annat än lugn. Barnen är pigga efter att ha sovit i bilen. Kommer lägga upp bilder från vår resa om nån dag. Hej så länge.


RSS 2.0