Tjejkväll..

Ja igår hade vi tjejkväll, jag, Therese, Anna, Elin o Ida. De var skit kul. Vi åt tacos, sjöng singstar o spelade ett spel som var riktigt kul. Och så drack vi vin. Inte Anna då som fick hålla sig till läsk. De måste vi göra om. Jag hade ingen kamera med men antar att Therese kommer lägga upp bilder på sin blogg när hon har tid.

Idag sov jag till 12, skönt. Så länge har jag inte sovit på länge. Sen drog vi till stan o köpte skor till sebastian o Hampus. Nu ska vi grilla. Gott!

Hej så länge!

Taco kväll..

Ikväll ska jag äta tacos, sjunga singstar o ta ngt glas vin med tjejerna.. Jippi.. de ska bli skoj som tusan o få koppla av för bara några timmar o bara vara jag, inte bara vara mamma. De behövernog varenda en ibland.
Hade lite dåligt samvete mot staffan att jag skulle iväg men när jag frågade honom om de var lugnt så sa han, jo de klart du ska vara med, de behöver du.
Kan man ha en bättre sambo eller?

Sitter hos Therese nu, vi ska dricka lite kaffe o snacka lite skit.

hej så länge!

Trist väder

Jag som skulle börja ut o gå så fort jag lämnat barnen på morgonen.. men hur lätt är de när de är skitväder jämt. Igår blåste de som tusan och idag regnar det. Suck! Hoppas på bättre väder nästa vecka.
Var inge kul alls att lämna Hampus i morse, han grät jättemycket och jag fick till slut slita loss honom från min famn då jag var tvungen att gå ut till Edvin som låg i vagnen. Usch vad jag mådde dåligt på vägen hem. Sms:ade till Elin efter ca 30 minuter o kolla om hon varit på dagis än o lämnat Holly och de hade hon och då hade Hampus kommit springandes o kramat Holly o så sprang dom in o dansa, Härligt! Då vet jag att han var glad igen.
Det brukar alltid gå över snabbt när han gråter vid lämning men denna gång var de verkligen hjärtskärande gråt.

Igår fick vi besök av Pedro, Jessica o deras lilla Malva som är lika gammal som Hampus ungefär, skiljer bara någon månad. Väldigt trevligt. Blir av allt för sällan.

Malva

Hampus och Malva
 
Fina Hampus


Idag kl 16 är de dags för utvecklingsamtal med Sebastian, spännande. Tycker de är så roligt med dessa samtal. Är också det sista när han ännu går i förskoleklass, snart börjar han ettan, min STORA kille.. helt otroligt egentligen att jag är mamma till en sjuåring!


Är STOLT & LYCKLIG att få vara mamma till dessa 3 underbara killar..
se bara vilka stolta storebröder Edvin har..


Edvin


Jag känner mig också lyckligt lottad som har Staffan  mitt liv, han prioriterar alltid sina barn o mig framför allt.
Det viktigaste i hans liv är hans familj. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna bli lyckligt kär, men de är jag nu och så kommer det alltid vara.
Visst gnäller man o irriterar sig på småsaker speciellt nu när man är trött, men Staffan klagar aldrig över något, jag vet att han är trött och jag vet att han får ont i ryggen av jobbet men han gnäller aldrig över det.. de är jag som står för gnällandet här.. haha..

Älskar min familj!

Dagen

Började dagen med att försova mig, även Staffan gjorde det, så han hjlpte mig lite med barnen innan han åkte till jobbet. Skönt annars hade vi garanterat kommit försent till skolan.
Gick sen till Therese o drack lite kaffe medans hon lämnade sina barn på dagis o sen traskade vi vidare till Anna Ahlvin, drack kaffe o pratade. Väldigt trevligt. Hoppas de blir av fler ggr.

Staffan åkte från jobbet vid 1 idag o sen åkte vi till stan för återbesök på barnmottagningen med Edvin, allt var bara bra med honom : )

Hem o hämta barnen, laga mat o sen vidare till fotbollsträningen. Tycker verkligen det är kul att dom äntligen startat ett fotbollslag, Sebastian älskar det! Snart är de fotbollsskola med, härligt att de händer lite för barnen.

Min nya mobil har nu kommit o även staffans så nu är dom i centrum.. haha..tycker ändå att de är lite jobbigt med nya telefoner när man ska lära sig hur allt funkar o så.

Snart är de dags för Desperate housewifes, änligen, bara älskar det!

Något intressantare än så här hade jag inte att skriva idag.

Finaste Edvin, 3 veckor idag



Trött idag..

Ja usch vad jag är trött idag, var en jobbig natt. Somna nog inte förän 2, Hampus hostade jättemycket o drömde mardrömmar. Han fick sova inne vid oss men så fort jag somna så skrek han: Nej nej. Drömde han inte så fick han en hostattack isället, men vid 2 somna jag helt till slut, vaknade bara några gånger av hampus mellan 2 o halv 4 då Edvin vakna o var hungrig. Så ner o fixa mat o medans ja gjorde de så blev Edvin bara argare o argare o jag tänkte Staffan vaknar väl o tar honom men icke, den enda som vaknat när ja kommer upp är Hampus, Suck! Då blev jag faktiskt ganska irriterad o väckte honom och då tog han Hampus o skulle få han o somna om men den enda som somna var Staffan..
Ja till slut somna iaf Hampus o även Edvin vid närmare 5, kl 6 ringde kl så de var bara o studsa upp ur sängen. Fixa mig själv lie, väcka de stora barnen. Fixa dom, äta frukost, väcka Edvin o fixa honom o sen bar de av till skolan. Vi hann i tid, helt otroligt!

Sedan tillbringade jag, Hampus o Edvin dagen vid Therese o Ebba. Var ute en kort promenad på fm, gick sedan med therese till bvc som sällskap, vi skulle dit vid halv 2 men tur som ja hade så hade Anki tid o väga Edvin efter Ebba så vi slapp gå dit senare.
Han har fortsatt o gå upp i vikt, skönt!

Hem till therese igen o åt mat o fylla på kaffeförådet, sedan blev de en till promenad på em. Hampus somna då i vagnen, skönt de behövde han.

Sen var de dags o hämta Sebastian i skolan.

Nu har vi fått i oss kvällsmat o druckit kaffe o lagt de stora killarna så jag ska hoppa in i duschen innan ja somnar i soffan, för de kommer jag garanterat göra.. kanske borde lägga mig i sängen med en gång efter duschen. Hade varit superskönt.

Hej så länge!

Hampus är sjuk

Ja min lilla Hampus har feber och en förfärlig hosta. Låter verkligen hemskt när han hostar o andningen är väldigt rosslig. Inge skoj alls. Hoppas hoppas de går över snabbt.

Just nu är de bara jag och Hampus hemma, han ligger uppe o sover o Staffan, Sebastian och Edvin är i stan vid Hampen på hans 30 års fest. Ja så de blev så att jag fick stanna hemma men de gör inget, har ändå inga kläder att ha på mig. Sånna här dagar är man glad att man inte ammar då Hampus varit en knähund så gott som hela dagen, hade jag ammat hade ju inte Edvin kunnat följa med Staffan och jag vet inte hur jag skulle kunnat ta hand om sjuka Hampus på det sätt han verkligen behöver o samtidigt ha Edvin som förmodligen velat ligga vid bröstet så gott som hela tiden ( de gjorde iaf både sebastian o hampus när ja ammade dom) Är man tvungen så fixar man säkert det, men jag är så GLAd att jag kan ge Hampus min fulla uppmärksamhet när han verkligen behöver det.

Idag åkte Staffan och patrik o hämtade den efterlängtade gungställningen, nu ska vi bara sätta ihop den med, sen ska här gungas!
Medans dom gjorde det då gick vi andra hem till Therese där även Holly o Jonathan var o så therese barn såklart. Trots många barn o bara 2 vuxna så gick allt väldigt bra, även fast hampus satt fast i mig så gott som hela tiden, som tur var så var både Ebba o Edvin väldigt snälla o lugna hela tiden. Och så kom Anna förbi en sväng o fick handla lite åt oss.  Så de blev lite övning inför sommaren när våra sambos jobbar hela dagarna har vi tänkt umgås o hjälpa varandra, de är ju trots allt 6 ungar tillsammans, roligare för dom med o ha kompisar att leka med. Är väldigt glad att therese med är mammaledig.

Nu ska jag kolla runt lite här medans Hampus ännu sover, han hostar så mycket så han kommer nog vakna o vara ledsen snart. Min lilla stackare.

Tack Ida!

Ja nu har Ida varit i farten igen o fixat min blogg, hon är verkligen duktig.
Så nu finns alla 3 pojkar med, äntligen.

TACK IDA!


Ett nytt försök

Ja jag testar att skriva lite nu när Edvin sover igen.. Staffan är uppe med Hampus som är sjuk. Han har en förskräcklig hosta o vaknar till o från så Staffan ligger där tills Hampus somnat klokt. Hampus har haft lite feber idag med, 38.2 som mest så det var inte så farligt men han har varit lite extra hängig.
Alla 3 barnen har varit hemma idag o snacka om att både Sebastian o Hampus varit rastlösa, så man märker verkligen hur bra dagis o fritids är. Eftersom de verkligen öst ner hela dagen så har vi inte kunnat gå ut o gå heller.

Edvin låg på filten på golvet förut en stund och tränade nacken lite, han har verkligen blivit stark på de här 2 veckorna, han vände sig även från mage till rygg, blev helt paff när han snurrade runt men de var nog bara ett misstag, han var nog inte medveten om vad han gjorde men de var kul o se iaf.

I onsdags var jag o therese i stan, självklart var Edvin o Ebba med oxå, jag handlade upp typ hela barnbidraget, men jag handlade ju kläder till barnen så de får de va värt. Handlade bl a lite 50 kläder till Edvin o en skitsnygg tröja till Hampus.

igår torsdag fick vi besök av Linda, Jonas o Liam. Edvin fick kläder o sängkläder o ett jättefint kort som Linda gjort själv, hon är verkligen jätteduktig. Sen gick jag o hampus upp o sov middag, superskönt! efter kvällsmaten gick vi en promenad till Therese o familj, där även Anna, jonathan, elin, adde o holly var. Barnen lekte o vi drack kaffe. De var verkligen superfint väder.

Imorgon ska Staffan o Patrik åka till min farmor i vibble o hämta en gungställning som vi ska få av dom, ska bli så skönt att barnen kan gunga på gården i sommar. Har även tänkt köpa en sandlåda så har barnen lite o göra iaf.
Medans dom är i vibble så tänke jag o barnen vara vid therese, hoppas bara hampus inte är sämre i morgon. Då kanske vi kan gå en promenad iaf om vädret tillåter så behöver inte Hampus vara så nära Ebba o Wilma.

Sen på kvällen så ska vi till stan på Hampens (Andreas Hamstedt) 30 års fest. Den börjar vid 6 men vi stannar nog inte så länge. Om nu Hampus är sämre imorgon så får nog staffan åka in själv så stannar jag hemma med barnen.

De gick ju bra de här, hann skriva en hel del o Edvin sover ännu. Han ligger i min famn o där kan han sova i flera timmar så de är inte så konstgt att han ännu sover.  Aningens jobbigt o skriva med en hand bara.

Skriver mera nästa gång jag hinner : )

Kass på att blogga.

ja de är jag verkligen, har inte hittat tiden de senaste dagarna.. men egentligen är de väl inte så konstigt. Är ganska fullt upp med alla barnen. Fast sebastian är snart sju år så är han i värsta trotsen nu, men dom har tydligen en tonårsfas i denna ålder så de är väl bara att vänta ut stormen.. haha.. ofta är han väldigt duktig med o vill hjälpa till med sina småsyskon, hjälpa mig vika tvätt o städa o sånt, Ja och hampus är ju bara 20 månader så han kräver ju ännu en hel del.

Sen måste jag oftast fixa med något i hemmet när Edvin sover, fast jag helst av allt vill sitta vid datorn så fort jag har tid.

Edvin vakna nu o är lite grinig så jag lägger upp några bilder o skriver mer när tiden finns.
Ida ska fixa min blogg lite med, ska bli kul o se resultatet.








Ny mobil

Ja nu äntligen kan jag köpa ny mobil, har förlängt mitt abonemang och beställt en ny Nokia telefon. Längtar redan efter den.

Och idag är min lilla Edvin 2 veckor gammal. Tiden rinner iväg.. men jag njuter varje sekund av mitt lilla underverk : )
Har fått tid om återbesök på barnmottagningen så på tisdag kl halv 3 ska vi dit.
Har även försäkrat Edvin idag, de var verkligen på tiden tycker jag, man vet ju aldrig vad som händer och skulle något hända o han inte är försäkrad så lär man ångra sig men nu är de gjort.
Blev väldigt glad när jag ringde och fick reda på att 3 eller fler barn kostar lika mycket i månaden som 2 barn och eftersom jag självklart försäkrade honom på samma ställe som sebastian o hampus så blir de samma månadskostnad som innan.

Ikväll är de föräldramöte, längtar verkligen att få höra hur allt ska bli när de 3 förskolorna slås samman och hur grupperna kommer se ut. Tror faktiskt att de kan bli riktigt bra, känns som att fröknarna börjat tröttna på sitt jobb så dom behöver nog lite förändring. Även om jag oroar mig en hel del för hur allt kommer bli för Hampus del så vet jag att han kommer vänja sig vid det nya dagiset ganska snabbt, barn har ju den förmågan, de är nog vi vuxna som tycker det är jobbigast. Och barnen känner ju va våran oro så jag ska försöka att inte oroa mig så mycket och se det som något positivt istället.. efter mötet ikväll så hoppas jag verkligen att jag fortfarande känner så.

Idag var det staffans sista pappadag och vi har städat en hel del, eller vi o vi, staffan har städat och jag har gjort småfix o myst med Edvin.

Nu är staffan o hämtar Hampus, vad härligt de ska bli o få höra hans härliga röst om en stund, saknar verkligen honom när han är på dagis, trots att de bara är några få timmar åt gången.

Kankse skriver mera ikväll efter mötet om ja hinner o orkar, de är ju tisdag o de betyder Desperate Housewifes!

Bvc

Idag har vi varit på bvc och Edvin hade gått upp.. yes.. nu väger han 3350, så härligt att de går åt rätt håll. Han hade även växt en halv cm.

Nu ska här städas lite så jag hinner inte skriva mer idag.

Helgen

Ja denna helg försvann lika snabbt som den kom. Snart är staffans 10 pappa dagar slut, bara måndag o tisdag kvar. Trist, de är så skönt när han är hemma men man måste ju ha pengar.

Ifredags var jag hos Therese hela dagen, vi pratade, drack kaffe o pratade lite till.
Gick sen hem efter jag hämtat Hampus och Sebastian. På kvällen grillade vi med mamma och Jenny, trevligt. Mamma blev kvar till 12 då vi fastande framför en film, John Q. har sett den förut men den är riktigt bra.

I går, lördag så vaknade jag med riktigt ont i huvudet, inge vidare så jag gick från sängen till soffan o sov sen bort hela fm, tråkigt men orkade knappt hålla ögonen öppna, så ont hade jag. Sen på em kom Therese med familj och Elin med familj, vi grillade och kollade Eurovision, trevligt som alltid. Jag drack mitt första glas vin på bra länge, gott men höll mig ändå till ett glas och så fick jag en cider av Elin, nån ny sort som var riktigt god.

  
Emil o Sebastian börjar bli trötta o ska se film


Wilma


Idag söndag har det inte heller blivit mycket gjort.
Har kännt mig så trött hela dagen. Vi har lekt lite här hemma bara.
Sebastian åkte till Andreas vid sju, innan dess så hann Sebastian o Hampus bada och även Edvin har badat idag.

Gullungen Hampus


Alla mina sötnosar


Edvin i badet                          Efter badet
  

Imorgon är en ny vecka igen.. ska till bvc och väga. Hoppas han gått upp denna gång, han hade inte gjort de sist, men han äter jättebra så vore konstigt om han gått ner mera. Eftersom jag inte ammar så har jag bra koll på hur mycket han får i sig. Snart dags för sängen så jag är piggare imorgon, har blivit alldeles för sent många kvällar sen Edvin föddes, sen äter han ju 2 ggr varje natt så de känns i kroppen.

Hej så länge.

Vem ska man vara arg på..

Jag kan ibland känna att all ilska jag kännt på grund av det som hände på dagis när Hampus rymde, har riktat sig mot fel personer, alltså mot dagisfröknarna. För jag VET att dom gör sitt bästa trots att dom inte räcker till. Dom behöver vara flera. Men egentligen är jag inte arg för att han rymde, utan jag är arg för att det kändes som att informationen undanhölls då ingen berättade detta för mig den dagen det hänt, utan att jag fick höra det från en annan förälder. De säger att dom glömde men är det okej att glömma sådan viktig info?
Självklart ska inte en rymning få ske, bara tanken på vad som hade kunnat hända vill jag inte ens tänka. Men nu skedde det, men varför sa ingen att det hade hänt?

Själva händelsen att han rymde kan jag inte ge någon fröken skulden för, då de inte räcker till. Just för stunden var det bara en fröken ute, för att dom inte RÄCKER till! Hur många gånger ska jag behöva skriva detta för att någon där uppe ska fatta, att detta är sånt som sker och hur kommer det bli sen när alla nedskärningar är klara.
Är det meningen att våra underbara fröknar som redan sliter häcken av sig för våra barn ska slita ut sig själva?
Att dom inte ska orka längre, tappa gnistan för det dom brinner för.

Jag har dagis att tacka för så himla mycket och jag önskar att dom visste det, jag uppskattar dom så otroligt mycket och Hampus älskar att vara där och det gjorde sebastian med när han gick där.
han frågar mig ibland varför han inte kan få börja där igen..

Vi har demonstrerat, vi har protesterat och ifrågasatt, vi har skrivit insändare och vi har gnällt... det gör vi för våra barn, och för våra fröknar..

Jag undrar ibland om jag är en jobbigt löjlig mamma som inte tål att mitt barn gör si och så och so what om jag får reda på det eller ej.. eller är inte de flesta så.. vill man inte veta om det händer ngt särskilt på dagis. Jag bryr mig egentligen inte om Hampus ätit dåligt eller bra eller inte sovit middag en dag.. de är inget som skadar honom.. men händer något utöver det vanliga så vill jag veta detta, är det konstigt? Det känns så ibland.

Jag tycker personalen är fantastisk som igår vågade sig på en underbar utflykt till Dalhem för att åka Dalhemståget med alla barnen på dagis, tom de minsta. Jag följde också med och det var jätteskoj, speciellt att få massa lektid med Hampus, då min tid  kretsat väldigt mycket runt Edvin sen han föddes.

Här kommer en massa härliga bilder.

 Dalhemståget                    Stationen                         Hampus åker tåg
  
Hampus biljett                    Lokföraren
  

Hampus i den äldsta tågvagnen


Hampus på vandringstur


Emil och Jonathan            Hampus äter ägg           Wilma o Holly
  

Mina älskade barn!

Finns inget jag älskar så högt som mina barn, dom har gjort mig till den jag är.
Klarar inte en dag utan dom. Fast jag inte haft Edvin så länge kan jag inte se ett liv utan honom.
Bara tanken på att något skulle hända dom får mig att må illa, skaka i hela kroppen o bara vilja försvinna.. orden finns inte för vad jag känner.
Ni som är föräldrar förstår säkert ändå..

Någon som läser här kanske tycker jag tjatar om mina barn, men dom är mitt allt och efter allt som hänt så önskar jag att jag kunde ha dom vid mig jämt.

Mina fina barn, Sebastian, Hampus och Edvin, vad jag älskar er!

1 vecka idag..

Idag blir Edvin en vecka. Om ca 40 minuter i tisdags så föddes min lilla plutt..
Helt otroligt att jag redna haft honom i en vecka. Har inte fattat ännu att jag har 3 barn, 3 fina söner.
Den där dottern fick jag aldrig men de är inte helt fel o vara fotbolls o hockey mamma heller.
Sebastian har spelat hockey sen i höstas o älskar det och idag ska han på sin första fotbollsträning. Som han längtat!
Hampus älskar hockey o fotboll, tränar på o skjuta höjdare hela dagarna. Så härligt att se.

Nu kallar Edvin, måste sluta.

Hej så länge


Är så arg

Ja jag är verkligen arg, vet inte vad jag ska göra.. varför händer de sånt här? Hela jag skakar när jag tänker på det, det gör så ont i hjärtat o ont i magen!
Det som hänt är att 3 barn på dagis idag rymde genom staketet där en planka fattades o Hampus var ett av barnen.
Min älskade son, och de sprang ut mot vägen, men som en skyddsängel kom en mamma just då och stoppade dom. Vad hade hänt annars? Jag blir så rädd så de gör ont i magen när jag tänker på det.

Denna planka har tydlligen fattats i över 1 vecka och ingen har gjort ngt åt det, det var tvunget att hända ngt innan dom spikade upp en planka där. VARFÖR!!!!!!

Och det värsta av allt var att ingen fröken berättade detta när jag hämtade Hampus, fick veta av en annan förälder. Ringde då dagis direkt o det var bara borförklaring efter bortförklaring. Jag har varit ledig så jag visste inget om att de fattades en planka och jag var just inne och hon var där o blablabla.. skitsnack!
Dom är fan skyldiga att se efter våra barn, jag betalar mycket pengar varje månad för det!

När vi var där och hämtade Hampus så klättrade han upp på staketet o tittade på bilarna o då sa staffan, vad gör du Hampus ska du rymma och då stod en fröken precis bredvid honom och bara fnittrade, om hon nu hade glömt att 3 barn rymt den dagen så borde hon kommit på det då! Eller hur!

Vill inte heller ta Hampus från dagis då han älskar o vara där, han trivs verkligen jättebra och jag skulle bara straffa honom om jag tog honom därirån.

Tankarna på när Hampus ramlade ur barnstolen kommer tillbaka med, samma visa då, ingen berättade det när jag hämtade honom, fick veta senare samma kväll. Tänk om jag inte fått vetat o han hade blivit dålig på kvällen och fått hjärnskakning, inte tusan hade jag trott att det var hjärnskakning då om jag inte vetat att han fått en kraftig smäll mot huvudet den dagen..

Nej jag är så arg att jag inte ens kan beskriva det med ord!!!!

Har inget förtroende alls för fröknarna längre.. hade precis fått tillbaks de sen han ramla ur stolen och det hände i september.. detta gör mig så ledsen..

Mitt barn, min fina son.. inget ont får hända dig!

Härlig morgon

Ja de är verkligen en fin dag idag, solen skiner som bara den. Edvin min lilla sömntuta har sovit sen 7, han åt bara llite mat o sov vidare. Han har även sovit så gott som hela natten, bara vaknat för o äta. Skönt. Så jag känner mig faktiskt ganska pigg fast jag har en 6 dagar gammal son, nu är ju Staffan hemma o är pappaledig så de klart att de blir lite lättare då.

Idag ska vi ta en sväng till Edvins farmor o visa upp honom, sedan kommer bvc sköterskan hit vid halv 2, ska bli spännande o se vad han väger nu. Hoppas han gått upp bra, han äter ju jättebra så jag kan inte tro ngt annat.

Har inte så mycket intressant att skriva så lägger in lite fina bilder på barnen istället.










Fullt upp

Ja de är verkligen fullt upp med 3 barn, altid någon som ska tas om hand eller något annat som måste göras om man får en stund över så just nu blir de inte så mycket bloggande. Sitter nu med Edvin i famnen o Staffan är uppe med Hampus som ska sova. Sebastian ser tv o myser med lördagsgodis.

De här dagarna har varit bra, väldigt lite sömn men på något sätt så orkar man ändå, tror att man får extra kraft på ngt sätt när man har en bebis o tur är väl de.
När man har 1 barn så kan man anpassa livet efter den lilla men sedan blr de annorlunda, men jag älskar llivet som mamma och allt det för med sig. Att få känna sån kärlek till sina barn är helt underbart o den räcker till hur många barn som helst!
Minns att jag var orolig innan Hampus föddes om jag verkligen skulle kunna älska honom lika mycket som jag älskar Sebastian, är det verkligen möjlligt att älska mer än en så mycket, och ja det är det. Så denna gång var jag inte alls orolig över den biten.

I går åkte vi till visby tidigt på morgonen för PKU-putt o läkarkontroll, allt gick jättebra. åkte sen hem o efter en stund kom Elin, Therese o Ebba o hälsade på. Edvin fick jättefina kläder av dom.

  

Lite bilder på familjen:

Duktiga Sebastian matar lillebror
    

Försökte få en bild på alla 3 men Hampus ville inte vara med så bättre än så här blev de inte.





 

Idag var vi på Ebbas namngivelse. Hon var jättefin med klänningen o kransen, en riktig liten sötnos. Hela familjen var jättefin idag. Jag o Anna som är faddrar fick varsitt jättefint fadderbrev, känner mig verkligen stolt att ha blivit vald av Therese o Patrik.





Söta Holly                             Anna och Edvin             Paketöppning
  

Nu ska jag gå o gosa lite med Edvin i soffan, blir lite jobbigt o skriva med en hand efter ett tag : )

Den 5:e maj

Dagen började som vanligt, upp runt 7 och åt frukost med Hampus. Sebastian var vid Andreas. Hade liiite småont men inte alls farligt. Vi fixade oss här hemma och sedan körde jag Hampus till dagis vid 9. Elin såg att jag hade ont men jag sa att de är inte såå farligt men var ändå lite orolig för att bebisen skulle komma den dagen som jag skrev eftersom mamma jobbade kväll och hon skulle ju ta Hampus när det var dags, men både Elin o Therese sa att dom ställer självklart upp. När klockan är runt 10 skickar jag sms till staffan och skriver att de onda börjar bli lite värre så du kan vara beredd ifall att men jag tror inte de blir någon bebis idag, när klockan är ca 11 så ringer Staffan för o kolla läget och han hör på mig att jag hör ont så han säger att han kan komma hem men jag tycker att de är dumt om han åker hem från jobbet o så blir de ingen bebis men efter mycket om o men så bestämmer vi att han ska cykla hem. O snabbt gick de med, ca 10-15 min från boge och då var han även förbi affären o köpte dextrosol till mig. Innan Staffan kommer hem så har jag pratat med både Elin o Therese och dom hämtar Hampus och tar hand om honom om de blir bebis, mina underbara vänner!!

När Staffan är hemma så packar vi de sista och jag äter lite lunch emellan värkarna som blir allt tätare. Efteråt bestämmer jag mig för att vi borde åka in, kl är då ca 12, åker förbi Anna o lämnar Hampus skötväska 12:20, sedan vidare mot visby, varenda söndagsåkare var tydligen ute o åkte då med.. hehe.. vi fick köra om ett gäng bilar på vägen.

Kommer in strax innan 1 och dom säger då att jag är öppen 8 cm, bara 2 kvar innan jag kan börja krysta, får lustgas, vilket jag för stunden inte tycker hjälper o ångrar mig.. o tänker, Vad tusan har jag gjort så här igen för? Haha..
Fasikens vad ont de gör!

Iaf så får jag snart börja o krysta o mitt i andra krystvärken när han typ är ute så säger hon stopp, sluta krysta o så hör jag ngt om navelsträngen är 3 varv runt halsen.. blir lite rädd o gör allt för o hålla tillbaka krystningen men märker att hon har de under kontroll, hon klipper snabbt bort den och så får jag fortsätta o då kommer min fina son till världen kl 13:31.
Han mår jättebra. Både jag o Staffan fattar inte att de är sant, våran bebis, de är verkligen våran.
Fast de är tredje barnet så är de underbart häftigt!

Han vägde 3340 g och var 52 cm lång.

Vi åkte hem dagen efter, jätteskönt. Tycker de är så trist där inne. Men jag är väldigt glad att staffan kunde stanna kvar över natten för jag hade FRUKTANSVÄRDA eftervärkar hela natten, usch vad ont de gjorde!

Hampus är en jättestolt storebror men även lite svartis, ska Edvin få ny blöja så vill Hampus ha en ny blöja, ska Edvin ligga i vagnen ja då ska Hampus sitta bredvid. Hade nog varit konstigt om de inte varit llite svartsjuka med i bilden. Han är ju van att få all uppmärksamhet.

Vill även tacka för alla Grattis jag fått här!!

Och sedan vill jag tacka mina bästaste vänner Elin, Therese o Anna för all hjälp med Hampus! Ni är såååååå underbara!
Och såklart mamma och Jenny som även dom tog hand om Hampus andra natten och kom med gott fika till oss igår.
NI är toppen!

Det blev en Edvin

Ja som de flesta vet så blev de en pojke till, vi är så glada över våran fina lilla son. Lägger in lite bilder nu och skriver lite mera om dagen då Edvin kom lite senare.



 


 
 


 




 

Ja det var lite bilder på mina yngsta pojkar, Sebastian är vid Andreas o kommer hem imorgon så han har inte träffat lilla Edvin ännu. Skriver mera senare ikväll eller imorgon.

Liiiite ont idag..

men om de bara är lite förvärkar eller om de är något på g vet jag inte. Vill inte att bebisen ska komma idag då jag har lite problem med barnvakt just idag, jag vet att både Therese o Elin ställer upp (Dom är guld värda) men ändå, vill liksom inte belasta dom även om jag vet att dom inte ser det så.. fast jag tror inte att de blir ngt idag.
Ska iaf lägga mig och vila nu och hoppas de går över, åtminstonde till imorgon.

Jag skriver väl lite senare om någon nyfiken människa undrar hur de gått.

denna eviga väntan

Vad dagarna går långsamt nu, de är verkligen väntans tider. Borde väl egentligen passa på o bara ta de lugnt men jag har så svårt o bara ligga o glo en hel dag. Vill göra saker.. sen kan jag inte göra så mycket så de brukar sluta att jag sitter vid datorn.. men idag har jag iaf bäddat i ordning bebisens säng.
Usch vad segt de är e här sista dagarna, de värsta är att jag kan gå över 1 eller 2 veckor och fy vad tiden måste gå sakta då. Nej hoppas verkligen den lilla kommer innan den 7:e eller max en dag efter. Fast egentligen kan den lika bra vänta till den 10:e då så jag kan vara med på ebbas namngivelse den 9:e, men bara för att de är ngt jag vill så kommer den lilla säkert den 8:e.. jaja ut kommer h*n väl.

Söndag kväll igen..

Då var ytterligar en söndag här och snart slut. 3 dagars ledighet för Staffan är över. Tråkigt, de är så skönt när han är hemma. Men förhoppningsvis kommer den lilla snart o då kommer staffan vara hemma 10 dagar. Skönt.

Igår kväll kom Therese med fam hit och de var lika trevligt som vanligt. Barnen lekte en massa och vi grillade.
Staffan och patrik kollade på patriks bil med, förhoppningsvis kan dom fixa den själva så Therese o Patrik kan spara en massa pengar istället för o lämna in bilen.

 


Godisgrisar




 


Hampus ramlade o slog sig idag, den lilla stackaren fick en riktigt stor bula






Imorgon väntar en ny vecka med dagis o jobb.. kanske en bebis med.. vem vet..

Ingen bebis ännu..

Nej idag är de 5 dagar kvar och fortfarande ingen bebis, hampus kom fem dagar innan bf så jag har ju väntat mig att denna också kommer innan bf.. men som de känns just nu så blir de nog ingen på ett par dagar. Fast de kan ju gå väldigt fort med. Med Hampus så kom värkarna väldigt plötsligt och sen är han född 4 timmar senare så man vet ladrig när de blir.. Brukar tänka på morgonen, idag kanske vi får en bebis.. hehe.. lite läskigt ändå att de är så nära. Så fort jag får lite lite ont så ångrar jag mig o känner nej inte nu, vänta lite till samtidgt som jag inget hellre vill än att den lilla ska komma ut.

Vi hade iaf en supertrevlig valborg med god pizza från grannen, dock väldigt lång väntetid speciellt för sebastian som dom glömde bort så den stackarn fick sin pizza när alla andra ätit upp. Sedan kollade vi på elden i bläse. Barnen tyckte de var spännande men lite läskigt. Glömde kameran tyvärr så den som vill se bilder kan klicka viare till Therese blogg där det finns massa fina bilder :
www.tesshedman.blogg.se

Igår var vi på 30 års fest vid Fredrik, ganska mycket folk och en massa aktiviteter. Jag och Hampus åkte hem redan vid sju för han var så trött o grinig, men vi hann med o äta där iaf och gå en tipspromenad. Staffan o sebastian stannade kvar och hade kul och kom hem vid 11 tiden. Lite trist för staffan som fick hålla sig nykter (ifall om bebisen skulle få för sig o komma) och se på dom andra som festa o hade skoj men de kommer fler tillfällen..

Idag har vi varit ute en sväng på fm, cyklade bort till dagis gård, där vi träffade Therese, Wilma, Ebba, Jimmie, Terese, Elin, Adde o Holly. Så barnen lekte o hade kul o åt glass. Sedan blev de även varm korv med bröd till lunch sedan cyklade vi hem så Hampus fick sova ocxh sebastian o staffan cyklade iväg på hockeyavslutning. De skulle vara brännboll o lite andra aktiviteter. Skojigt för Sebastian.

Sen om ett tag så kommer Therese med fam hit o så ska vi grilla o ha de mysigt och staffan o patrik ska kolla lite på patriks bil o se om dom kanske kan fixa felet på den så de blir lite billigare än o lämna in, får hoppas det. Bilcity skulle ta 10.000 för o laga felet, helt orimligt, fattar inte hur man kan ta 10.000.. men bilfirmor brukar ju vara dyra.

De här blev ganska lånt o trist inlägg känns de som me har ju inte skrivit på ett par dar så måste ju berätta lite..

De blev några bilder tagna idag iaf, här kommer dom

  




RSS 2.0